Sima zabpehely, vagy zabpehely sóval? A Hobson választása: 2023-as Subaru Impreza 5-ajtós alap vs. 2023-as Toyota Corolla Hybrid LE

0
Sima zabpehely, vagy zabpehely sóval?  A Hobson választása: 2023-as Subaru Impreza 5-ajtós alap vs. 2023-as Toyota Corolla Hybrid LE
Vanília vs vanília? A 2023-as Subaru Impreza 5-ajtós alap és a 2023-as Toyota Corolla Hybrid LE összehasonlítása.

Ó, az az egzisztenciális dilemma, hogy tisztességes, de ésszerűen olcsó napi sofőrt kell keresni a Covid utáni ellátási lánc naplózásának és a mikrochip hiányának korszakában. A példátlan idők példátlan helyzeteket vonnak maguk után, és itt vagyok azon a ponton, ahol mérlegelek egy 2023-as választási lehetőséget. Subaru Impreza 5 ajtós alap vs. 2023 Toyota Corolla Hybrid LE.

Ez olyan, mintha a sima zabpehely és a sima zabpehely, egy csipet sóval próbálnánk választani. Izgalmas, nem?

„De várj!” – mondhatod most magadban. A zabpehely és a zabpehely sóval összehasonlítása helyett a 2023-as Subaru Impreza 5-ajtós alap és a 2023-as Toyota Corolla Hybrid LE közötti választás inkább egy sima zabpehely és a Cream of Wheat összehasonlításnak tűnik, nem igaz?

Végül is a Subaru egy 5 ajtós, AWD ferdehátú, teljesen ICE hajtáslánccal, míg a Corolla egy gyorshátú szedán hibrid hajtáslánccal, amely 50 mpg körüli sebességet ígér a városban. Szóval miféle összehasonlítás ez?

Az összehasonlítás érthetővé tételéhez egy kis háttérismeretre van szükség. Látod, tavaly ősszel rendeltem egy 2023-as Ford Maverick XL hibridet. Öt hónappal később, ahogy az több ezer Maverick hibrid megrendelőnél tapasztalható, semmi jelem nincs annak, hogy a rendelést még a gyárban is megtekintették, nem beszélve a VIN-ről vagy a gyártási dátumról.

Szóval most a jelenlegi helyzetem még furcsábbnak tűnik, de meg tudom magyarázni. Egy olcsó, kompakt hibrid kisteherautó ötlete azért tetszik nekem, mert a keverék rendkívül gazdaságosnak ígérkezik, de tisztességes megjelenésű mindennap, a kis teherautó-ágy pedig egy kis hasznosságként bekerül a keverékbe. kényelem.

Ez a bizonyos teherautó olyan dobozkeveréket ellenőrzi, amely a Maverick bejelentése előtt eszembe sem jutott volna, de történetesen ez egy nagyon jó dobozkeverék számomra.

De NEM más kamion érdekel. Még csak nem is a legösszehasonlíthatóbb ajánlat a piacon, a Hyundai Santa Cruz, amely várhatóan legalább öt-hét ezreivel többe kerül, és amely az elmúlt napok teherautóinak El Camino-szerű hangulatát keltheti. által. Ha teherautóra vágyom, akkor olyasmit szeretnék, ami inkább egy klasszikus teherautóhoz hasonlít, és sok szempontból olyan vonzó, mint a Santa Cruz.

Ennek ellenére itt az ideje, hogy megváljak a jelenlegi napilapomtól, és nem szívesen költök rá több pénzt. Szóval, hacsak időközben hirtelen nem érkezik meg a Maverick-rendelésem, olyan helyen vagyok, ahol valószínűleg jó ötlet egy átmeneti megoldás keresése, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egy Maverick hibrid vásárlást még egy-két évre tovább kell vinnem. .

Ennek az ideiglenes megoldásnak azonban van néhány megkötése:

  • Nem akarok sokkal többet költeni – vagy lehetőleg Bármi többe – mint amennyibe a Maverick került volna. Tehát ez egy olyan árat jelent, amely valahol a 22 000 és 24 000 dollár között van.
  • Mivel a használt járműpiac még mindig torz, a használt jármű nem a tökéletes megoldás egy ilyen helyzetre, ami pár éve lehetett. Miért fizetnék 20 ezret valamiért, például egy négyéves Corollaért, amelyen legalább 50 000 mérföld van, amikor egy vadonatúj Corollát csak néhány ezreért többet kaphatok? A használt autóra vonatkozó értékajánlat jelen helyzetben nem létezik.
  • Semmiképpen nem fogok belekötni egy bérleti szerződésbe, vagy megkockáztatom, hogy valaha is el kell viselnem azt a rémálmot és költséget, ami azzal jár, hogy megpróbálok kiszabadulni.

Tehát, ha figyelembe veszed az ellenőrzőlistámat egy alap, gazdaságos új napilaphoz, és azt az árkategóriát, amelyet jelenleg hajlandó vagyok tolerálni, akkor a mezőny leszűkül néhány lehetőségre akár crossover, akár szedán kategóriában, mint például a Subaru CrossTrek, a Subaru Impreza, a Mazda 3, a Toyota Corolla szedán (ICE vagy hibrid), a Toyota Corolla Cross, pár-három különböző Hyundai és Kia modell, és talán még néhány Nissan is.

Elméletileg van néhány Volkswagen modell és néhány Chevy, ami működhetne, de a japán márkákhoz képest szkeptikus vagyok mindkettő megbízhatóságában. Hajlandó vagyok kivételt tenni a Maverick esetében, mert sok más dobozt ellenőrzi, és természetesen, mint minden új járműre, garanciát is vállal.

Szóval itt az üzlet. A legtöbb crossovert elég gyorsan ki tudom húzni, mert egyszerűen nem érdekel a kategória. Megfontolhatnám például a Mazda CX-30-at vagy a Corolla Crosst, de nehéz lenyelni, hogy külön fizessenek az AWD-ért, amikor ez minden Subaru alapfelszereltsége a termékkínálatukban. És semmi értelmét nem látom az FWD crossovernek, pedig még mindig fontolóra venném az FWD szedánt.

Bár számos Nissan modellt szeretek, köztük az Altimát, az Armadát és természetesen a Z-t is, ebben az árkategóriában a Nissan kínálatában semmi sem úsztatja meg a hajómat, különösen a Kicks nem. Nagyjából ugyanaz a helyzet a Hyundainál és a Kiasnál. Ebben az árkategóriában a Toyota megbízhatóságával kapcsolatos tapasztalataim a márka felé hajlanak, a Subaru esetében pedig a standard AWD tényezője, valamint az ésszerűen összehasonlítható megbízhatósági hírnév vonzó.

Ez elég gyorsan leszűkíti a mezőnyt a Subaru Imprezára és a Toyota Corolára. A Corollak vanília faktora azonban olyan mínusz számomra, hogy a hibrid szedán lenyűgöző üzemanyag-fogyasztásának csak az extra hab a tortán csábító ahhoz, hogy elgondolkodjak rajta.

A Subaru oldalán az Impreza alaplimuzinnak koszos a csomagtartója, és egyszerűen kis hangulatot áraszt. Az 5 ajtós alap azonban némileg jellegzetes hangulatot kölcsönöz a ferdehátú kategóriának, és szinte egy kis kocsi benyomását kelti.

Tehát kettő van: a 2023-as Subaru 5-ajtós alap és a 2023-as Toyota Corolla Hybrid LE. Ez egy furcsa pár, az biztos, de a jelenlegi furcsa autóipari klímánk furcsa számításai szerint ez egy furcsa pár, amely megvan a maga elvetemült értelme, mint egy napilap két döntőse ebben az árkategóriában.

A végső párharchoz kezdjük az Imprezával. Ez a jármű olyan, mint az Ön átlagos, futásteljesítményű kompakt autója, egy kis extra izgalommal, köszönhetően az alapfelszereltségű összkerékhajtásnak, néhány finom tervezési árnyalattal, amelyek kissé megkülönböztetik társaitól, és a kocsiszerű hangulat. És amikor bedobod az AWD-t, az olyan, mintha egy szuperhős kísérője lenne az útra, aki mindig készen áll arra, hogy megmentse a napot rossz időben. Természetesen egy alacsony tartású AWD szedánnak nincs sok haszna, ha eltéved a sima, burkolt utak biztonságától, de hát – nevezzük ezt az Impreza nyerésének.

Aztán ott van a Corolla, a kompakt autók világának megbízható lovaglója. Olyan, mint a nagymamája hintaszéke – megbízható, kényelmes és egy kicsit unalmas. Lehet, hogy néhányan elég idősek ahhoz, hogy emlékezzenek egy furcsa „generikus termékek” őrületre néhány évtizeddel ezelőtt, amikor nagy divat volt olyan olcsó termékeket árulni, amelyek csomagolásán nem márkajelzéssel ellátott kategóriacímkék voltak, mint egy sima fehér doboz egy bárban. fürdőszappant, amely egyszerűen „Szappan” felirattal volt ellátva.

Ilyen a Corolla, kívülről nézve, vagy különösen akkor, amikor kinyitod az ajtót, leülsz a fenekedre, és íme a nyugodt belső tér. A „Corolla” helyett csak egy kitűzőt kell ragasztani a hátuljára, amelyen az „Car” felirat szerepel a Helvetica könyvben. Igen, ez a legendás megbízhatóság mindennapos mozgatórugója, de annak ellenére, hogy a Toyota formanyelve az elmúlt években némileg fejlődött, a Corolla még mindig olyan általános, amennyire csak lehet. A mostani modell fenékig ronda hűtőrácsa pedig nem sokat segít. A Toyota nagyobb modelljein nem túl rossz, a Corolla esetében viszont túl sok.

Ennek javára a Corolla tágasabb belső teret kínál, így jó választás azok számára, akik szeretnek egy kis baráti sereggel és családdal utazni. De számomra az egyetlen tényező, ami miatt a jelenlegi helyzetemben félig komolyan megfontolandó, az a hibrid LE üzemanyag-fogyasztása.

Ami a biztonsági funkciókat illeti, az Impreza előnye a standard EyeSight vezető-asszisztens technológia, amely olyan funkciókat tartalmaz, mint az adaptív sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztetés és az automatikus vészfékezés. A Corolla viszont rendelkezik a Toyota Safety Sense csomaggal, amely olyan funkciókat tartalmaz, mint a sávelhagyásra való figyelmeztetés és az automatikus vészfékezés. Lényegében tehát a Corolla jobban rálát arra, ami mögötte van, és jobban tud a sávjában maradni. Olyan ez, mintha egy anyuka ülne az autóban, aki mindig biztonságban és jó úton jár.

Végül beszéljünk az értékről. Az Impreza magasabb áron indul, és ha az alapfelszereltséghez tartozó kézi sebességváltó helyett automatát szeretne, körülbelül 1300 dollárt kell külön fizetnie. De nagy plusz, hogy az AWD alapfelszereltség az Imprezán, ellentétben a Corolla-val. Ami a biztonsági funkciókat illeti, a különbséget nagyjából mosásnak nevezném, bár a Corolla nagyobb információs és szórakoztató képernyőt kínál.

A 2023-as Subaru Impreza 5-Door Base és a 2023-as Toyota Corolla Hybrid LE közötti választás olyan, mintha a bézs két különböző árnyalata között választanánk. De végül a mérleg a Subaru javára billent számomra, ahol a kulcsfontosságú döntő tényezők az 5 ajtós ferdehátú konfiguráció nagyobb teherbírása, az AWD zord időjárási előnyei és a design hangulata, amely az én szemem, egyértelműen jellegzetesebb, és különösen hiányzik belőle a ronda Toyota hűtőrács támadása.

Tehát, ha úgy döntök, hogy meghúzom a ravaszt ezen az átmeneti forgatókönyvön – és ez jelenleg még korántsem biztos, akkor szinte biztosan az 5 ajtós Subaru Impreza alap lesz a győztes.

Maradjon velünk a frissítésekről. Örömmel tájékoztatlak benneteket, feltételezve, hogy még nem aludt el az a lehetőség, hogy a dolgok nagyobb rendszerében két, meglehetősen döcögős jármű közül választhat.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply