Lehet, hogy vízvezeték-szerelője hamarosan elektromos autóba gurul, ahogy a tervek egy teljesen elektromos Ford Transit furgonra készülnek

2
Lehet, hogy vízvezeték-szerelője hamarosan elektromos autóba gurul, ahogy a tervek egy teljesen elektromos Ford Transit furgonra készülnek
Kép: Ford Media Center.

A kereskedelmi kisteherautók továbbra is folyamatosan fogynak az Egyesült Államok piacán, támogatva a vállalkozások szállítási igényeit, az egyedüli tulajdonos-üzemeltető szakképzett kereskedelmi vállalkozásoktól – például a vízvezeték-szerelőkig – a nagy szállítóflottákig. Tavaly ősszel például arról számoltunk be, hogy a Ford rekordokat döntött haszongépjárművei, köztük a Ford Transit értékesítésével. Kedden pedig az autógyártó ezt bejelentette egy teljesen elektromos Ford Transit furgon a 2022-es modellévben lesz elérhető.

„A haszongépjárművek kritikus elemei a villamosításra tett nagy fogadásunknak” – mondta Jim Farley, a Ford Motor Company vezérigazgató-helyettese. „Vezetőként ezen a területen felgyorsítjuk azon terveinket, hogy olyan megoldásokat hozzunk létre, amelyek segítik a vállalkozások jobb működését, kezdve a teljesen elektromos Transittal és az F-150-el. Ez a Ford Transit nem csupán egy elektromos hajtáslánc létrehozásáról szól, hanem egy olyan digitális termék megtervezéséről és fejlesztéséről is, amely előremozdítja a flottákat.”

Miért teljesítenek tehát olyan jól manapság a kereskedelmi furgonok?

A Ford a hamarosan megjelenő elektromos Ford Transit furgont bemutató sajtóközleményében nagy hangsúlyt fektet a kereskedelmi flották fontosságára.

Ennek bőven van értelme. Ahogy a fogyasztók például továbbra is áttérnek a tégla és habarcs helyett az online vásárlásra, egyre nagyobb szükség van szállítójárművekre, amelyek házhoz szállítják a finomságokat.

A piac vonzásának elősegítése érdekében a Ford azt állítja, hogy elektromos Ford Transit furgonjaikat számos csúcstechnológiás csengővel és síppal fogják felszerelni, amelyek értéket adnak a nagy flottával végzett műveletekhez.

„A világ az elektromos termékek felé halad, és a flottaügyfelek most ezt kérik” – mondta Farley. „Tudjuk, hogy járműveik összekapcsolt mobil üzletként működnek, és technológiai igényeik eltérnek a lakossági ügyfelekétől. A Ford tehát mélyen gondolkodik azokon a kapcsolódási kapcsolatokon, amelyek integrálódnak járművünkbe épített nagy sebességű elektromos architektúráinkkal és felhőalapú adatszolgáltatásainkkal, hogy az elektromos hajtásláncokon túl intelligens járműveket biztosítsanak ezeknek a vállalkozásoknak.”

Van azonban egy másik oldal is, amely okos választássá teszi a kereskedelmi furgonokra való összpontosítást. Mindennek köze van a demográfiai változásokhoz. Annak megértéséhez, hogy miért, először gondolja át, mi történik a felsőoktatásban és a munkaerőpiacon.

A felsőoktatásban jelenleg A washingtoni adatok szerint az egyetemisták 56 százaléka nő Hozzászólás. Ennek egyik oka az, hogy ahogy a baby boom korok kezdenek visszavonulni az igáslóból, sok évezredes férfi (és persze néhány nő is) jövedelmezőnek találja, hogy megragadja azokat a kékgalléros munkákat, amelyeket a baby-boom generációs férfiak elhagynak. ahogy elindulnak aranyévi útjukra.

Ugyanez a jelenség a kisvállalkozások nyitása iránt érdeklődők számára is lehetőséget teremt a szakmák területén. Ahogyan például a gyárakban gépeket karbantartó szerelők nyugdíjba vonulnak, és ezredfordulóknak teremtenek nyílásokat a kékgalléros munkaerőpiacon, úgy a független üzleti szereplők, mint a vízvezeték-szerelők, villanyszerelők, HVAC technikusok, festők és lakásfelújítási vállalkozók is a baby boom korszakból. nyugdíjba vonuló.

Ez lehetőséget teremt a millenniumi korosztálynak – és hamarosan a Z generációnak is –, hogy ilyen és hasonló kategóriájú vállalkozásokat nyisson. És ha ezek közül az üzletek egyikét üzemelteti, egy kisteherautó rendkívül praktikus dolog lehet.

A haszonjárművek hangsúlyozása a belső égésű motoroktól távolabbi menetelésben makroszinten is nagyon logikus.

Azok a belső égésű meghajtású SUV-k, amelyek a kocsifelhajtóinkon vannak, a szenvedélyes környezetvédők nyilvános megszégyenítésének oroszlánrészét kaphatják, de könnyű figyelmen kívül hagyni a kereskedelmi szállítás szennyező hatását.

Nyilvánvaló, hogy a személygépjárművek száma lényegesen meghaladja a haszongépjárművekét. De a szennyezés csökkentése a kereskedelmi szállítási szektorban olyan, mint egy sebészeti sztrájk, amely gyorsabb és teljesebb hatást gyakorolhat a szállítási területen belüli üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős részére.

Ahogy a A BBC egy 2017-es cikkében megjegyezte, hogy az elektromos teherautók és kisteherautók gyorsabban csökkenthetik a környezetszennyezést, mint az autók.„a tisztábbra váltani kell [powertrains] még nagyobb, mivel ezek a nagyobb járművek sokkal nagyobb környezetszennyezők, mint az autók.”

A személygépkocsikhoz képest a haszongépjárművek elektromos áramra való átállása életstílus szempontjából is valószínűleg kevesebb akadályba ütközik.

Egy vállalkozás tulajdonosa vagy alkalmazottja nagyobb valószínűséggel tekint egy haszongépjárműre pusztán haszonelvű tárgynak. Kevesebb az érzelmi dinamika, mint egy személyes autónál.

Egy független vízvezeték-szerelőt erősen ragaszkodhat egy belső égésű motor robbanásszerű hangja és érzése a Hellcatben, amelyet hétvégén vezet. De az is lehet, hogy egy munkajárműtől nem várja el ezt a fajta izgalmat. Ehelyett valószínűleg örülni fog, ha kihasználja az elektromos kisteherautó nyújtotta lehetőségeket az energiaköltségek csökkentésében.

Tehát hozza be az elektromos kisteherautókat, Ford. Jóban vannak velem, mindaddig, amíg a vízvezeték-szerelőm nem akar bedugni a külső konnektoromba, miközben csigával kezeli a házamban lévő szennycsöveket, amelyek elindítják a kaki útját a komódból a csatornába.

Vagy legalábbis, ha az elektromos Ford Transit kisteherautójának díját meg akarja növelni az én filléremmel, jobb, ha ad egy kis kedvezményt az órabéréből.

A szerzőről

Bill Hayward

Bill Hayward író, marketingszakember és autórajongó, az AutoNewsblaster szerkesztője és kiadója. Eredetileg Washington DC Maryland külvárosában született, jelenleg Pennsylvania déli részén él. Kapcsolatfelvétel: [email protected] vagy 717-968-0883.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply