Lehet, hogy még nem halt meg a Mercedes-Benz A-osztály – beszámoló – Mercedes Benz Blog

2
Lehet, hogy még nem halt meg a Mercedes-Benz A-osztály – beszámoló – Mercedes Benz Blog

A korábbi hírekkel ellentétben még készülhet egy új Mercedes-Benz A-osztály – bár valószínűleg elektromos meghajtással.

A jelenlegi Mercedes-Benz A-osztály nem biztos, hogy az utolsó.

A Mercedes legkedvezőbb árú modelljének jövőjét megkérdőjelező korábbi hírekkel ellentétben a Mercedes-Benz egyik vezető vezetője azt mondta egy brit sajtóorgánumnak, hogy a német autóipari óriás nem tervezi elhagyni a kisautó-osztályt.

A Handelsblatt német lap június végi jelentése szerint a Mercedes-Benz nem tervezi a jelenlegi A-osztály sraffozásának és szedánjának, valamint a B-osztályú „MPV”-nek (többcélú jármű) utódainak kifejlesztését. A vállalat csökkenti kisautó-kínálatát, és a jövedelmezőbb modellekre összpontosít.

Azonban most kétségbe vonták ezt a jelentést, miután Holger Enzmann, a Mercedes-Benz legnagyobb elektromos autóit alátámasztó EVA2 platform projektmenedzsere nemrégiben kommentálta az Egyesült Királyság Auto Express című kiadványát.

„Beszéltünk az A-osztályról, és megvizsgáljuk [a replacement]. Az EVA2-n nem fog szerepelni, mint a nagyobb járműveknél, de biztos lehet benne, hogy ebben a szegmensben fogunk találni járművet.”

Úgy tűnik, hogy Enzmann úr megjegyzései eloszlatják az A-osztályú termékcsalád elbaltázásáról szóló pletykákat, amelyekről a terv szerint Handelsblatta Mercedes-Benz négy „kompakt autót” kínálna: a CLA szedánt, a CLA Shooting Brake kocsit, a GLA kis SUV-t és a GLB közepes SUV-t.

A Mercedes-Benz az év elején bejelentette, hogy hétről négyre csökkenti a kompakt autók kínálatát, de akkor még nem erősítették meg, hogy mely típusokat hagyják el.

Azonban Enzmann utalása „ebben a szegmensben egy járműre” egyszerűen utalhat bármely ferdehátú kisautóra – ezt a szerepet a CLA Shooting Brake töltheti be, amely elmossa a ferdehátú, a kombi és a liftback közötti határvonalat.

által közzétett értékesítési adatok Handelsblatt Európában, az Egyesült Államokban és Kínában tavaly körülbelül 184 000 Mercedes-Benz A-osztályú ferdehátú és szedán kelt el – szemben a 73 000 CLA szedánnal és Shooting Brake kocsival, valamint 33 000 B-osztályú ferdehátúval.

Az A-osztály eladásai majdnem megközelítik a GLA és GLB SUV-okét – annak ellenére, hogy a fogyasztói preferenciák egyre inkább a SUV-k felé tolódnak el, és az A-osztály sraffozását elsősorban Európában értékesítik.

Akár kifejlesztenek egy új A-osztályt, akár nem, a Mercedes-Benz jövőbeli kompakt autói várhatóan egy új Mercedes-Benz Modular Architecture-re épülnek, amelyet elsősorban elektromos autókhoz terveztek, bár a hagyományos benzinmotorok és hibrid rendszerek továbbra is támogatottak.

A Mercedes következő kisautói, amelyeket gyártójuk „Entry Luxury” néven emlegetett, előkelő, igényesebb stílust és új MB.OS operációs rendszert kínál, amely minden járműrendszert támogat, az infotainmenttől az autonóm vezetésig.

A Mercedes-Benz A-osztály jövőjéről a következő hónapokban és években további részleteket hallhatunk, amint közeledik a jelenlegi modell futásának vége – 2024 körül, amikor nyolc éves lesz.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply