Hogyan befolyásolja a gyorshajtási bírság az Ön autóbiztosítását?

6
Hogyan befolyásolja a gyorshajtási bírság az Ön autóbiztosítását?

A gyorshajtásért kiszabott büntetés megdrágítja az autóbiztosítást, de vannak dolgok, amelyekkel kezelheti a költségeket, és ami a legfontosabb, elkerülheti a gyorshajtást a jövőben.

Az Egyesült Királyságban a bíróságok pénzbírsággal sújthatják Önt, és büntetőpontokkal „jóváhagyhatják” a vezetési előéletét, ha elítélik autós vétségért. A gyorshajtásért kiszabható minimális büntetés 100 GBP pénzbüntetés és három büntetőpont hozzáadásával a jogosítványhoz.

A jóváhagyásoknak négy vagy tizenegy évig meg kell maradniuk a vezetési előéletében, a bűncselekménytől függően (az elítélés vagy a bűncselekmény időpontjától kezdve). Elutasíthatják a vezetéstől, ha három éven belül 12 vagy több büntetőpontot gyűjt össze – ellenőrizze vezetői engedélyét, és ellenőrizze, hogy vannak-e pontok a jogosítványában.

A jogosítványon szerzett pontok egyéb módjai közé tartozik a bejelentés elmulasztása és a baleset, az ittasság, a kábítószer és a meggondolatlan vezetés. A teljes lista itt található www.gov.uk.

Gyorsasági tudatosság tanfolyamok a pontok alternatívájaként

Szinte minden rendőrség felkínál egy lehetőséget, hogy sebességfelmérő tanfolyamon vegyen részt a gyorshajtási ítélet alternatívájaként. A National Driver Offender Retraining Scheme (NDORS) működtetője és szabályozása a Egyesült Királyság közúti bűnelkövetők oktatása (UKROEd) a rendőrség számára.

Az általános filozófia az, hogy az autósok lehet A végrehajtási szankciók alternatívájaként csak akkor ajánlanak fel tanfolyamot, ha vezetésük a koncentráció meghiúsítását vagy az ítélkezési tévedést jelenthette, súlyos következmények vagy magas kockázat nélkül. Tanfolyamokat csak akkor ajánlanak fel, ha az elmúlt három évben nem ítélték el más gyorshajtásért.

Egy személy önként jelentkezik egy NDORS-tanfolyamon való részvételre, és a befejezése után ez leállítja a büntetőeljárásokat, és nem történik további eljárás a sofőrrel/lovassal szemben a állítólagosan elkövetett bűncselekmény miatt, amely a tanfolyam felajánlásához vezetett. . A rendőrségtől függően egy virtuális sebességfelismerő tanfolyam ára 73–90 GBP (2022. június).

Ha elítélnek, mikor kell szólnom a biztosítómnak?

A törvény köteles tájékoztatni a biztosítót az el nem költött (jelenlegi) büntetőpontokról vagy elmarasztalásról, valamint arról, ha a kötvényen megnevezett sofőr rendelkezik pontokkal. Ha nem teszi meg, a biztosítási kötvénye érvénytelenné válik, ami azt jelenti, hogy a jövőbeni kárigényeket visszautasíthatják, és büntetőjogi felelősségre vonhatók, ha csalárd módon visszatartja az információkat a biztosítótól.

A legtöbb kötvény esetében a megújításig nem kell értesítenie a biztosítót. De mindig ellenőrizze a kötvény feltételeit, mivel azok vállalatonként vagy az ítélet súlyosságától függően eltérőek lehetnek.

Mennyivel több lesz a biztosításom?

2018-ban a Consumer Intelligence közel 36 000 biztosítási ajánlatot elemzett, és azt találta, hogy a gyorshajtás miatt elítélt sofőrök átlagosan évi 693 fontot fizettek, de ez évi 743 GBP-ra ugrott, bármilyen gyorshajtás miatt is. A legnagyobb hatást a számlákra azonban az okozta, hogy gyorshajtáson kapták el az autópályán – ez az úgynevezett SP50 szabálysértés, ami évi 101 fonttal növelte a számlákat évi 794 fontra. A költség arányosan magasabb volt az 50 év felettieknél.

A főbb biztosítók megtagadhatják a fedezetet a nem eltöltött ítélettel rendelkezők számára. Ez azt jelenti, hogy a legolcsóbb kötvények valószínűleg nem lesznek elérhetők az Ön számára. Valószínűleg egy biztosítási alkusz a legalkalmasabb kiindulópont egy el nem töltött ítéletre vonatkozó speciális kötvényhez (nem egy összehasonlító oldal). A biztosítási alkuszok adatbázisában kereshet a A British Insurance Brokers’ Association (BIBA) webhelyeés van egy jótékonysági szervezet Kinyit azért, hogy segítsen az elítélt embereknek igazságosabb biztosításhoz jutni.

Hogyan csökkenthetem a prémium költségét gyorshajtási büntetés után?

Ugyanazokat az általános lépéseket teheti meg, mint bárki, aki csökkenteni szeretné az autóbiztosítás költségeit; növelje önként vállalt többletét (a javítási költség első részét), csökkentse az éves futásteljesítményt, fontolja meg a telematika vagy a „fekete doboz” biztosítás megkötését, ha biztos abban, hogy megváltoztathatja a rossz vezetési szokásait, és távolítsa el a megnevezett sofőröket. A drasztikusabb lehetőség a biztosítás visszaminősítése (pl. teljes körű, egészen a harmadik féltől származó tűz- és lopásig vagy harmadik félig), vagy az autó lecserélése egy alacsonyabb értékű biztosítási csoportba.

Meddig lesz érvényben a büntetés?

Ha a jogsértést a jogszabályok értelmében elköltik, akkor azt nem kell nyilvánosságra hozni. Ha az elítélése elhasználódott, akkor nem kell nyilatkoznia a biztosítás igénylésekor, még akkor sem, ha kérik. Az elkövetők rehabilitációjáról szóló 1974. évi törvény részletesen meghatározza az eltöltött és el nem töltött ítéleteket.

A gépjármű-biztosítással kapcsolatos további információkért tekintse meg a Brit Biztosítók Szövetsége (ABI) weboldal.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply