Az autógyártó szerint a versenysportból származó szoftverfrissítés növeli a Jaguar I-Pace kínálatát

2
Az autógyártó szerint a versenysportból származó szoftverfrissítés növeli a Jaguar I-Pace kínálatát
Fotó: Jaguar Newsroom.

Szigorúan számszerű értelemben a Jaguar I-Pace termékcsalád már ésszerű versenyhelyzetben van, az EPA becslései szerint a teljesen elektromos jármű hivatalosan 234 mérföldre van besorolva.

Hétfőn azonban a Jaguar bejelentette, hogy a teljesen elektromos luxus crossover hatótávolsága legalább „nem hivatalos” növekedést kap egy olyan szoftverfrissítés révén, amely az I-Pace eTrophy versenysorozat pályáján tesztelt akkumulátorkezelési megközelítéseket hasznosítja.

Míg a konkurens elektromos autógyártó, a Tesla a szoftverfrissítéseket az éteren keresztül juttatja el a járművekhez, a folyamat egy kicsit bonyolultabb lesz a Jaguar I-Pace tulajdonosok számára, akiknek el kell vinniük járműveiket a legközelebbi Jaguar márkakereskedőhöz, hogy megkapják az ingyenes frissítést.

Szabályozási szempontból az autógyártó látszólag szükségesnek tartja, hogy egy kicsit elgondolkodjon arról, hogy a szoftverfrissítés mekkora lökést ad a Jaguar I-Pace termékcsalád számára. Itt van, hogyan A Jaguar sajtóközleménye pozicionálja a hatótávolságot:

Bár az új szoftverfrissítés nem változtatja meg a hivatalos tanúsított hatótávolságot, az eTrophy elemzésből származó marginális előnyök révén az ügyfelek akár nyolc százalékos javulást is elérhetnek a használattól függően, ami egy potenciális további 12 mérföldes hatótávnak felel meg a valós világban. .

Ha igaz, ez a 12 mérföld a Jaguar I-Pace hatótávolságát közel 250 mérföldre tolja, így az elismert luxus crossover még versenyképesebbé válik az elektromos járművek piacán. Ehhez képest a Tesla Model 3 hivatalos szabványos hatótávja 220 mérföld Edmundsbár a Tesla kiterjesztett hatótávolságú lehetőséget kínál a töltések közötti távolság jelentős növelésére.

A szoftverfrissítés azon funkciói közül, amelyek segítenek a Jaguar I-Pace-nek nagyobb hatékonyság és hatótáv elérésében, a következők:

  • Finomítások az összkerék-meghajtású járművek első és hátsó motorja közötti nyomatékelosztás kezelésében
  • A hőmérséklet-szabályozó rendszer finomításai, amelyek lehetővé teszik a hűtőlapátok gyakrabban zárását, javítva ezzel az aerodinamikai teljesítményt
  • A regeneratív fékezésből származó energia hatékonyabb begyűjtése

A Jaguar I-Pace-et széles körben dicsérték a luxus, a teljesítmény és a vezetési élmény olyan szintjéért, amely összhangban van a Jaguar márka csúcskategóriás hírnevével.

A hatótáv és a töltési idő azonban aggodalomra ad okot. Egy 240 voltos konnektoron akár 13 órát is igénybe vehet egy 2019-es Jaguar I-Pace feltöltése üresről teljesen feltöltöttre. a Consumer Reports szerint.

Az egyenáramú gyorstöltők körülbelül 40 perc alatt 80 százalékra tölthetik a Jaguar I-Pace akkumulátort. De ezek a töltőállomások nem éppen bőségesek a Tesla kompresszorokhoz képest.

Például az Alternative Fuels Data Center szerint csak három nem Tesla egyenáramú gyorstöltő állomás található a lakóhelyemtől számított hat-kilenc mérföldön belül. A Jaguar I-Pace esetében tehát még várni kell a hatótávolság és a gyakorlati mindennapi használhatóság kérdésének teljes körű megoldására.

Egy dolog azonban érdekes a csúcskategóriás luxusautók, például a Jaguarok villamosításával kapcsolatban, hogy mi fog történni, amikor az elektromos járművek elkezdenek bejutni a használt piacra.

Edmunds szerint a A 2020-as Jaguar I-Pace ára 69 850 USD. A gázüzemű európai luxusautók viszonteladási értéke hajlamos „leesni a szikláról”, ami elméletileg megfizethetővé teszi a szerényebb eszközökkel vásárlók számára.

A gyors leértékelődés egyik oka azonban az, hogy ugyanezek a szerényebb eszközöket vásárló vásárlók vonakodnak használt európai luxusautók vásárlásától, mert aggodalmukat fejezik ki a finnyás – és nagyon drága – javítási és karbantartási igények miatt, ahogy a mérföldek és évek egyre halmozódnak. amerikai és ázsiai járművekre.

Elméletileg, ha az amortizációs dinamika hasonló lesz, az elektromos járművek elméletileg alacsonyabb karbantartási követelményei nagymértékben eloszlathatják ezeket az aggályokat.

Ez talán több ember számára teszi elérhetővé az európai luxusautó-élményt a használt piacon.

Másrészt ugyanezek az erények, a hideg faktorral és a zöld faktorral együtt segíthetnek abban is, hogy az importált luxus EV-k hosszabb ideig megőrizzék értéküket.

Az az ötlet, hogy egy közepesen használt, megfizethető, az elektromos hajtásláncnak köszönhetően kevés karbantartást igénylő Jaguar birtokában legyen, megvan a vonzereje. Érdekes lesz látni, hogyan alakul ez a dinamika, ahogy a piac egyre több tapasztalatra tesz szert a luxus EV-k terén.

De ne feledje: az izgalmas technológia nagy része, amely lehetővé teszi ezeket a figyelemre méltó elektromos járműveket, viszonylag új, és éveken keresztül viszonylag nem tesztelték a mindennapi vezetés valós szigorával szemben.

Tehát ahogyan az európai luxusautók hírnevet szereztek a megbízhatósági problémák és a karbantartási fejfájás miatt, ez az új járműosztály is alávethető egy új, saját gremlin-készletnek.

A szerzőről

Bill Hayward

Bill Hayward író, marketingszakember és autórajongó, az AutoNewsblaster szerkesztője és kiadója. Eredetileg Washington DC Maryland külvárosában született, jelenleg Pennsylvania déli részén él. Kapcsolatfelvétel: [email protected] vagy 717-968-0883.

Leave a Reply