Az atlantai Mercedes-Benz Stadiont nevezték ki fogadóhelynek – Mercedes Benz Blog

2
Az atlantai Mercedes-Benz Stadiont nevezték ki fogadóhelynek – Mercedes Benz Blog

Négy év múlva Atlanta azon városok egyike lesz, amelyek a focirajongók figyelmének középpontjában állnak világszerte. Az atlantai Mercedes-Benz Stadiont a 2026-os labdarúgó-világbajnokság egyik helyszínéül választották.

Észak-Amerika 2018-ban megnyerte a nemzetközi labdarúgás csúcsának otthont adó pályázatot. Az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában stadionokban lesznek a mérkőzések.

A 2026-os világbajnokságon 23 helyszín pályázott futballmérkőzések megrendezésére. Csütörtök este a FIFA bejelentette végső döntését.

Mely világbajnokság mérkőzéseinek ad otthont Atlanta?

Nem volt azonnal világos, hogy hol kezdődik a világbajnokság, milyen fordulókat, milyen helyszíneken játsszák, vagy hol játsszák a kieséses köröket és az elődöntőket. Sok szakértő feltételezi, hogy az Atlanta esélyes legalább egy kieséses körre vagy esetleg egy elődöntőre.

Atlantát és Dallast is az elődöntők házigazdájaként jelölték meg. A nemzetközi műsorszóró központ helyére is javasolták őket.

Ismeretes, hogy az Atlanta valószínűleg öt-hat mérkőzést ad otthont 30 napon keresztül. Valószínűleg csak 2023 elején hoznak bejelentést arról, hogy hol rendezik a meccseket.

Milyen gazdasági hatásai vannak az atlantai világbajnokságnak?

Gazdasági haszon nem jár befektetés nélkül.

A nagy különbség a világbajnokság és az Atlanta United meccs között a gyep. Eltűnnek a hamis dolgok, és igazi fű lesz a 2026-os meccsek idejére. A telepítés a tervek szerint 2026 februárjában fejeződik be, és a stadion megkezdi az átalakítást, hogy a következő két évben valódi gyep kezelésére kerüljön sor. Ez ezután visszakerül a Falcons és az Atlanta United pályájára.

Ez csekély ár a több száz millió dolláros várható bevételért. Egyes szakértők egyetlen világbajnoki mérkőzést egy Super Bowl-meccsnek tesznek egyenlővé. A Metro Atlanta Kereskedelmi Kamara becslése szerint a Super Bowl LIII gazdasági hatása 350 és 400 millió dollár között van.

Ezenkívül Andre Dickens Atlanta polgármestere elmondta, hogy a The Gulch és a Centennial Olympic Park területei másképp fognak kinézni, mint most.

“Néhány olyan terület, ahol hiányosságok vannak az infrastruktúrában, az épületek és az összeköttetések felé halad” – mondta Dickens.

Brian Kemp kormányzó szerint az állam a biztonságra fog összpontosítani.

A Boston Consulting Group által a kezdeti ajánlattételi folyamat során készített tanulmány előrejelzése szerint a mérkőzések 5 milliárd dollárral járulhatnak hozzá az új gazdasági tevékenységhez, csak 415 millió dollárral Atlanta városa számára.

Sokan azt sugallják, hogy ennek az 1996-os centenáriumi olimpiai játékok óta nem tapasztalt hatása mind méretben, mind alakban és pénzben. Atlanta 1996 óta rendelkezik tapasztalattal nagy sportesemények rendezésében, beleértve a Super Bowl LIII-t, a College Football Playoff nemzeti bajnokságot és a World Series meccseket.

A College Football Championship meccse 2025-ben visszatér Atlantába. Utoljára ugyanabban az évben volt itt, amikor a FIFA illetékesei először jártak Atlantában.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply