A Volvo Trucks és a CEMEX bemutatja az első teljesen elektromos nehéz betonkeverő teherautót

0
A Volvo Trucks és a CEMEX bemutatja az első teljesen elektromos nehéz betonkeverő teherautót

MONTERREY, Mexikó – (BUSINESS WIRE) –#cemex– A CEMEX, a SAB de CV („CEMEX”) a mai napon bejelentette, hogy a Volvo Trucks a világ első teljesen elektromos és zéró emissziós nehézbetonkeverő teherautójával szállította be a németországi berlini közös rendezvényen. A teherautó a legújabb fejlesztése annak a megállapodásnak, amelyet a vállalatok 2021-ben írtak alá, hogy szorosan együttműködjenek a termelékenység javítása és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében az elektromobilitási megoldások mobil építőipari berendezéseken és teherautókon történő globális bevezetése, a termelékenységi megoldások és az üzemidő-szolgáltatások révén.


A Volvo FMX elektromos teherautó egyetlen feltöltéssel egész nap használható. Ettől a hónaptól kezdve a Berlin Spandau készkeverék-gyárban működik majd Berlinben. Mivel a teljesen elektromos nehézszállítás fokozatosan növekszik, a Volvo és a CEMEX azon dolgozik, hogy felfedezzék, kipróbálják és skálázzák azokat a technológiákat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a károsanyag-kibocsátásmentes közlekedést az építőiparban is megvalósítsák.

„Nagyon örülünk, hogy megtettük ezt a fontos lépést a CEMEX-szel való együttműködésben. Mindkét vállalatunk elkötelezte magát ambiciózus fenntarthatósági célok mellett, és az együttműködés az út erre. Együtt fogunk dolgozni a CO megvalósításán2-semleges közlekedés az építőiparban. Elektromos teherautóink nulla károsanyag-kibocsátásúak, és csendes működésük jobb környezetet biztosít az építkezéseken dolgozók és a városban élők számára is” – mondta Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

„A CEMEX elkötelezett amellett, hogy nulla nettó társasággá váljon2 vállalat; az innováció és az együttműködés áll ennek az elkötelezettségnek a középpontjában” – mondta Fernando A. González, a CEMEX vezérigazgatója. „A Volvóval kötött partnerségünk óriási potenciállal járul hozzá üzletünk szén-dioxid-mentesítéséhez. Az első teljesen elektromos készkeverékes teherautónk bemutatása jelentős előrelépés ebbe az irányba.”

A CEMEX és a Volvo Csoport alapító tagjai a First Movers Coalition-nak, amely a Világgazdasági Fórum és az Egyesült Államok klímaügyi különmegbízottja, John Kerry együttműködésben jött létre, hogy a vállalatok olyan vásárlási kötelezettségeket vállaljanak, amelyek piaci keresletet teremtenek az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák iránt.

A Volvo Trucks és a CEMEX elkötelezett amellett, hogy elérjék ambiciózus fenntarthatósági céljaikat, és hozzájáruljanak a globális gazdaság szén-dioxid-mentesítéséhez. Iparágaik globális vezetőiként a CEMEX és a Volvo ebben a szövetségben olyan egyedülálló tapasztalatokat és megközelítéseket egyesítenek az innováció és a technológia terén, amelyek valódi előrelépést jelenthetnek az éghajlatváltozás elleni küzdelem terén.

A Future in Action program keretében a CEMEX a közelmúltban bejelentette a 430 kg alatti szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó, vezető iparági klímavédelmi célokat.2 A cementkötésű anyagok metrikus tonnájára vetítve körülbelül 47%-os CO-csökkenés2 Ez az új cél összhangban van a Science-Based Target (SBTi) kezdeményezés 1,5 ºC-kal. A vállalat azt is megerősítette és igazolta azt a célját, hogy 2050-re nettó nulla vállalat legyen.

A Volvo Trucks a legteljesebb elektromos kínálattal rendelkezik a globális teherautóiparban, 16 tonnától 44 tonnáig, és a városi elosztástól és hulladékkezeléstől kezdve a városi építőipari szállításokig és a regionális fuvarozásig mindenre kiterjed. A Volvo Trucks piacvezető a nehéz elektromos teherautók piacán Európában és az Egyesült Államokban. A vállalat célja, hogy 2030-ra teljes teherautó-eladásainak fele elektromos legyen. A Volvo Trucks elkötelezett a Párizsi Megállapodás mellett, és amellett, hogy legkésőbb 2040-ig elérje az üvegházhatást okozó gázok nettó kibocsátását az értékláncban.

A Volvo Trucks-ról

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál az igényes professzionális ügyfelek számára közepes és nehéz tehergépjárművek teljes választékával. Az ügyfélszolgálatot a márkakereskedők globális hálózata biztosítja, amely mintegy 130 országban 2300 szervizponttal rendelkezik. A Volvo teherautókat a világ 12 országában szerelik össze. 2022-ben körülbelül 145 000 Volvo teherautót szállítottak ki világszerte. A Volvo Trucks a Volvo Group része, amely a világ egyik vezető teherautók, buszok, építőipari berendezések, valamint tengeri és ipari motorok gyártója. A csoport komplett megoldásokat kínál a finanszírozásra és a szolgáltatásra is. A Volvo Trucks munkája a minőség, a biztonság és a környezetvédelem alapvető értékein alapul.

A CEMEX-ről

A CEMEX (NYSE: CX) egy globális építőanyag-vállalat, amely fenntartható termékeken és megoldásokon keresztül jobb jövőt épít. A CEMEX elkötelezett a szén-dioxid-semlegesség elérése mellett a könyörtelen innováció és az iparágban vezető kutatás-fejlesztés révén. A CEMEX az építőipari értékláncban a körkörös gazdaság élén áll, és úttörő módon új technológiák alkalmazásával növeli működésében a hulladékok és maradékanyagok alternatív nyersanyagként és üzemanyagként történő felhasználását. A CEMEX a világ növekvő piacain kínál cementet, készbetont, adalékanyagokat és urbanizációs megoldásokat, multinacionális munkaerővel, amely a digitális technológiák által lehetővé tett, kiváló ügyfélélményt biztosít. További információért látogasson el a következő oldalra: www.cemex.com

A CEMEX nem vállal kötelezettséget a sajtóközleményben szereplő információk frissítésére vagy javítására. Ez a sajtóközlemény az Egyesült Államok szövetségi értékpapírtörvényei értelmében előretekintő kijelentéseket tartalmaz. A CEMEX szándéka szerint ezekre az előretekintő kijelentésekre az Egyesült Államok szövetségi értékpapírtörvényeinek előretekintő nyilatkozatokra vonatkozó “biztonságos kikötőjére” vonatkozó rendelkezései vonatkoznak. Ezek az előretekintő nyilatkozatok tükrözik a CEMEX jelenlegi elvárásait és előrejelzéseit a jövőbeni eseményekkel kapcsolatban, amelyek a CEMEX jelenlegi tényeinek és körülményeinek ismerete, valamint a jövőbeli eseményekre vonatkozó feltételezései alapján, valamint a CEMEX ilyen tényeken és körülményeken alapuló jelenlegi terveiben szerepelnek. Ezek az állítások szükségszerűen tartalmaznak olyan kockázatokat és bizonytalanságokat, amelyek miatt a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a CEMEX várakozásaitól. A sajtóközlemény tartalma csak tájékoztató jellegű, és Ön semmilyen ilyen információt vagy egyéb anyagot nem értelmezhet jogi, adózási, befektetési, pénzügyi vagy egyéb tanácsként. A CEMEX nem vállal felelősséget a jelen sajtóközleményre hivatkozott vagy azon keresztül elérhető harmadik fél webhelyeinek vagy weboldalainak tartalmáért.

Kapcsolatok

Média kapcsolatok
CEMEX
Jorge Pérez
+52 (81) 8259-6666

[email protected]

médiakapcsolati igazgató
Volvo Trucks
Jan Strandhede
+46 31 3233715, +46 765 533715

[email protected]

hasonló hozzászólások

Leave a Reply