A Porsche Taycan felfedésének nyomán egy másik nehéz ütő áll a nagy teljesítményű elektromos járművek rajtvonalához: Automobili Pininfarina

3
A Porsche Taycan felfedésének nyomán egy másik nehéz ütő áll a nagy teljesítményű elektromos járművek rajtvonalához: Automobili Pininfarina
Kép: Automobili Pininfarina

Kevesebb, mint egy héttel a Porsche által a régóta várt Taycan premierje nyomán egy újabb nehéz ütő szállt be a versenybe a következő csúcskategóriás „it-autó” gyártásáért a luxus és teljesítmény elektromos járművek szegmensében. Az Automobili Pininfarina tegnap bejelentette, hogy együttműködik két nagy autóipari beszállítóval, a BOSCH Engineering-rel és a BENTELER-rel, hogy közösen állítsanak elő egy nagy teljesítményű elektromos jármű platformot.

Az Automobili Pininfarina vezérigazgatója, Michael Perschke, a Bosch Engineering vezérigazgatója, Johannes-Jörg Rüger és a BENTELER közösen jelentették be együttműködésüket egy sajtóeseményen. Nemzetközi Autószalon Németországamelyet gyakran Frankfurti Nemzetközi Autószalonnak vagy Frankfurti Nemzetközi Autószalonnak neveznek.

Az Automobili Pininfarina egy gyártó, amely a híres Carrozzeria Pininfarina autótervező és kocsigyártó házában gyökerezik, és arról híres, hogy esztétikai erejét alkalmazza a mérföldkőnek számító járművek megalkotásában számos autógyártó számára, a Ferraritól a Cadillacig. Mind az Automobili Pininfarinát, mind a Carrozzeria Pininfarinát 2015-ben vásárolta meg az indiai székhelyű Mahindra autógyártó.

Közös bejelentésükben az Automobili Pininfarina, a Bosch és a BENTELER kijelentették, hogy együttműködnek egy olyan platform kifejlesztésében, amely támogatja a Pininfarina márkanév alatt gyártott és forgalmazott, nagy teljesítményű és luxus minőségű elektromos járművek új sorozatát, potenciálisan a mögöttes elektromos járművek platformjával. más autógyártók számára is elérhető.

Az együttműködés kinyilvánított célja, hogy „további szinergiákat érjen el, és lehetővé tegye az elektromobilitás gyorsabb elterjedését minden piaci szegmensben, beleértve a gyorsan növekvő luxus- és teljesítménypiacokat is”.

„A mai bejelentés sarkalatos és átalakuló pontot jelent az Automobili Pininfarina számára, mivel mi és partnereink kihasználjuk vezető pozíciónkat a tervezésben, valamint világszínvonalú mérnöki képességeinket, hogy jelentősen előmozdítsuk küldetésünket, hogy piacra vigyük a világszínvonalú luxusteljesítményű elektromos termékek portfólióját. járművek” – mondta Perschke.

Az Automobili Pininfarina elképzelése, hogy elektromos autók egész sorát fejleszti a teljesítmény és a luxus szegmensben, a Pininfarina Battista lendületére kíván építeni, egy teljesen elektromos hiperautóra, amelyet az autógyár nagy feltűnéssel mutatott be a Genfi Autószalonon idén, és a gyártás a tervek szerint 2020-ban kezdődik.

A szerzőről

Bill Hayward

Bill Hayward író, marketingszakember és autórajongó, az AutoNewsblaster szerkesztője és kiadója. Eredetileg Washington DC Maryland külvárosában született, jelenleg Pennsylvania déli részén él. Kapcsolatfelvétel: [email protected] vagy 717-968-0883.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply