A Nissan Ariya koncepció digitális megjelenítése úgy néz ki, mintha valaki egy Nissan Juke-ot formált volna Silly Putty-ból és kifeszítette – de a Tokiói Autószalonon a prototípus nem volt olyan rossz.

2
A Nissan Ariya koncepció digitális megjelenítése úgy néz ki, mintha valaki egy Nissan Juke-ot formált volna Silly Putty-ból és kifeszítette – de a Tokiói Autószalonon a prototípus nem volt olyan rossz.
A Nissan Ariya koncepció digitális megjelenítése. Kép: Nissan Global Newsroom.

Manapság sokat hallunk arról, hogy az elektromos és autonóm járművek hogyan kínálhatnak izgalmas lehetőségeket az autótervezés friss, új megközelítéseinek felfedezésére. Az egyik dizájnvezetőjükkel nemrég megjelent interjúban a grandiózus hangvételű hangnemben az autógyártó a tavaly októberi Tokiói Autószalonon bemutatott crossover, a Nissan Ariya koncepciót ebbe az irányba próbálja pozicionálni. .

De sajnos a kivitelezés elmarad.

A tényleges Nissan Ariya prototípust a Tokiói Autószalonon mutatták be. Fotó: Nissan Global Newsroom.

Nem örülök annak, hogy ilyen jellegű értékelést adok a Nissan innovációs kísérletéről, egy autógyártóról, akit nem csak a legendás járművek, például a klasszikus 240/260/280 Z autók, a Skylines dicsőséges generációi számára csodálok, és természetesen a GTR-re – de a jelenlegi felállásuk fényesebb pontjaira is.

A Nissan dicséretet érdemel a szedánok és sportkupék gyártása iránti folyamatos elkötelezettségéért is olyan környezetben, amelyben Detroit ragaszkodik ahhoz a tévhithez, hogy az Egyesült Államokban mindenki pickupot vagy crossovert szeretne. Ráadásul a Versával megfelelő minőségű új autókat kínálnak a belépő szintű vagy korlátozott költségvetésű vásárlók számára.

De akkor ott van ez az Ariya dolog.

Talán a Nissan jobban járt volna, ha visszafogottabb megközelítést alkalmaz a koncepció pozicionálására, a következőképpen: „Szerintünk így nézhet ki a következő generációs elektromos crossoverünk néhány továbbfejlesztett „járműintelligencia” technológiával. ”

Ők azonban nem ezt tették.

Ehelyett a Nissan azt a megkérdőjelezhető állítást próbálja megfogalmazni, hogy az Ariya koncepció valami merész, és megváltoztatja a játékot.

Ha úgy gondolja, hogy túlzok, vegye figyelembe, hogy a Nissan Ariya koncepcióját ismertető október 22-i sajtóközleményben a Nissan úgy jellemezte Ariyát, mint „olyan megjelenést, amely a márka dizájnjának teljes újrafeltalálását jelzi”.

Szánj egy pillanatra, és csak nézd meg. Ez nem csak egy kis nyújtás? Vagy talán egy nagy húzás?

Ahogy azt Giovanny Arroba programtervező igazgató elmagyarázza egy interjút a Nissan adott ki február 25-én„Azzal kezdődött, hogy a jövőt alakítjuk. Egyesíteni akartam a formát az elektromos autók egyedülálló élményével, valamint a Nissan Intelligent Mobility által képviselt autonóm és összekapcsolt technológiával. A koncepcióhoz elengedhetetlen az autó, mint dinamikus vezetési objektum viszonylagos vonzereje.”

Ez egyszerűen furcsán hangzik, de van egy probléma: a Nissan Ariya koncepciójával az autógyártó túlígérte és alulteljesítette. Míg a belső tér olyan érdekes vonásokkal büszkélkedhet, mint például a réz színű szőnyeg, amely Akiko Kitagawa szín- és anyagtervező szavaival élve „az elektromosságot képviseli”, kívülről leginkább egy nagyon hétköznapi crossovernek tűnik.

Alapformájában semmiben sem tér el forradalmi módon egy olyan járműtől, mint például a Nissan Murano.

2020 Nissan Murano. Fotó: Nissan News USA.

Felejtsd el az előremutató koncepciókat – vannak sokkal jobb példák, amelyeket már ma is láthatsz az utakon, például a Porsche Cayenne-t vagy akár a Mazda CX sorozat bármelyik modelljét is arra, hogyan tehetsz feltűnővé egy crossovert.

De ha útközben látná ezt a Nissan Ariya koncepciót, könnyen pisloghat, és elszalasztja. Az Ariya tökéletesen beleolvadna a közúti Buick Encore-okba, Chevy Equinoxokba és Ford Edge-ekbe.

Az egyetlen jó dolog, amit a Nissan a Tokiói Autószalonon bemutatott Ariya prototípusról elmondhatok, hogy sokkal jobban néz ki, mint a számítógéppel generált renderelés, amelyet a Nissan valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy az Arroba-interjúval bemutatja a média honlapján. .

Amikor először megláttam ezt a megjelenítést, és feltételeztem, hogy ez a Tokiói Autószalonon bemutatott Nissan crossover koncepció pontos ábrázolása, megdöbbentem, és megírtam ennek a cikknek az első vázlatát, mielőtt rájöttem, hogy a tényleges prototípus végül egészen jól néz ki. kicsivel jobb.

De a Nissan Ariya koncepció számítógép által generált megjelenítése nagyon úgy néz ki, mint amit akkor kapnánk, ha valaki tökéletes kicsinyített szobrot készítene egy Nissan Juke-ról Silly Putty-ból, megfeszítené, majd kisimítaná azokat a szörnyű kerékíveket, amelyek Juke groteszk vizuális aláírása.

Amikor rájössz, hogy ez a koncepció ugyanattól a tervezési igazgatótól származik, aki amint azt a brazil autóipari blog Motor Show dokumentáljaelhozta nekünk az undorító Nissan Juke-ot, az egésznek szomorú értelme van.

Nem az a célom, hogy lebecsüljem Arroba munkáját. Közel két évtizede dolgozik a Nissannál, és a Juke és most az Ariya mellett a munkájuk nagy részében is részt vett.

Például a Nissan Sentra és a Nissan Versa 2020-as modelljei nagy lépéseket tettek előre a tervezés szempontjából.

Arroba is részt vett a 2009 Infiniti Essence koncepcióami valóban gyönyörű volt.

A Juke azonban egy zavarba ejtő, „mit gondolhattak” eset. És én vagyok korántsem egyedül az autókritikusok között abban, hogy nem szeretik a Juke-ot.

Míg a Juke, furcsa módon, némileg kultikusan követte, az amerikai piac lényegében elutasította, a crossoverek jelenlegi népszerűsége ellenére. A Nissan a 2017-es modellév után leállította a modellt az Egyesült Államokban, amikor is a Juke-ból csak valamivel több mint 10 000 darabot adtak el.

A 2020-as modellévre bemutatták az új generációs Nissan Juke-ot Európában, de úgy tűnik, hogy a Nissan jelenleg nem tervezi a modell visszaküldését az Egyesült Államokba. A 2020-as modell esetében az eredeti Juke legsértőbb dizájnelemei, mint például a duzzadt kerékjárati ívek, tonizáltak. drámai mértékben leesett, a végeredmény egy többé-kevésbé hétköznapi kinézetű, szubkompakt crossover lett.

Mindazonáltal a Nissan Aria koncepció elektromos crossover számítógéppel generált dizájnja azt sugallja, hogy Arroba és csapata nem hagyta el teljesen a Juke néhány alapvető dizájnelemét, és ez aggasztó.

Ha ennek a megjelenítésnek az autótervezés jövőjét kellett volna javasolnia az elektromos és autonóm közlekedés feltörekvő környezetében, akkor az Öné lehet.

Valahol azonban a Juke-szerű elemek többsége kikerült a Tokiói Autószalonra küldött Nissan prototípusból. Emiatt nehéz megérteni a döntésüket, hogy továbbra is szerepeljenek a Juke-szerű vázlat az Arroba-interjúval együtt.

Ám az a szerencsés eredmény, hogy a prototípus jobbnak bizonyult, mint a digitális megjelenítés, nem oldja meg az alapvető problémát: a koncepció kudarcot vallott, hogy beváltsa azt a nagy ígéretet, hogy a járműtervezés jövőjének új és érdekes jövőképe egy állítólagosan bátor újdonságban. az elektromos, intelligens mobilitás világa.

A Nissan új Sentra és Versa modelljei a remény zöld csúszdái a Nissan számára. És ami azt illeti, a LEAF, a Nissan jelenlegi kínálata a teljesen elektromos akkumulátoros elektromos járművek terén, nem néz ki rosszul – különösen a Nismo teljesítményre hangolt változatában.

Remélhetőleg Arroba és csapata építeni tud majd erre a fejlődésre, és valamennyit belső égésű és elektromos crossovereibe és SUV-jaiba is le tudja fordítani.

A Nissan Ariya koncepciójában látottak alapján azonban még közel sem járnak ehhez a ponthoz.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply