A Mercedes húzza a csatlakozót a rakomány- és embermozgató furgonon – Mercedes Benz Blog

3
A Mercedes húzza a csatlakozót a rakomány- és embermozgató furgonon – Mercedes Benz Blog

A Mercedes-Benz 2023-ra kínálja Metrisét, majd azt tervezi, hogy kivonja a furgont az amerikai piacról.

A Mercedes-Benz a 2023-as modellév után beszünteti Metris kisbuszának értékesítését az Egyesült Államokban – erősítette meg a cég szóvivője a Car and Driver-nak e-mailben. A furgonok teher- és utasszállító változatai nehezen találták meg a lábukat az amerikai piacon, a vásárlók vagy az autógyártó nagyobb Sprinterjére, vagy kisebb és kevésbé drágább versenytársakra, például a Ford Transit Connectre vándoroltak.

Az olyan kisbuszok, mint a Chrysler Pacifica, a Honda Odyssey, a Kia Carnival és a Toyota Sienna néhány centire árnyékot vetve a hátsó hajtású Metris lemond ezeknek a járműveknek a családbarát vonzerejéről. A több mint 35 000 dolláros kiindulási összeggel a belépő szintű Metris két ülést és egy nyitott rakteret tartalmaz 182,9 köbláb hellyel (egy elérhető hosszú tengelytávú változat hozzávetőlegesen 16 kockával növeli ezt a számot). Ez jóval több, mint a körülbelül 33 000 dollárért felragasztott, hosszú tengelytávú Transit Connect teherbusz által kínált 127,4 köbméteres hely.

Az Automotive News jelentése szerint a Mercedes 2015 óta mindössze 60 000 métert szállított le az Egyesült Államokban. Elenyésző összeg, tekintve, hogy a Ford csak 2021-ben 26 112 Transit Connectet adott el.

A Metris személyszállító furgonja sem talált sok rajongót, a körülbelül 40 000 dolláros, akár nyolc ülést kínáló modellből hiányzik a hasonló méretű kisbuszokhoz tartozó sok olyan finomság, mint a laposra csukható harmadik üléssor vagy a hátsó szórakoztató rendszer. Eközben a kereskedelmi vásárlókat valószínűleg cserbenhagyta a Metris korlátozott üléskapacitása, amely a nagyobb, teljes méretű személyszállító furgonokéhoz hasonlítható.

Ennek ellenére gyászolni fogjuk a Metris Getaway lakóautó elvesztését (a Mercedes először Weekender néven debütált – megváltoztatta a modell nevét, mielőtt megkezdte volna a pop-top kisteherautó értékesítését). Más Metris modellekhez hasonlóan a Getaway magas alapára – több mint 65 000 dollár – valószínűleg korlátozta vonzerejét. Ennek ellenére ez volt az egyetlen lakóautó, amelyet az Egyesült Államokban egy OEM értékesített.

A Metris kihalása a hírek szerint a Mercedes turbófeltöltésű, 2,0 literes soros négyes motorjának a végét jelenti, amely a Metris mellett gázüzemű motorként is szolgál a nagyobb Sprinterben. Ennek megfelelően a 2024-es Mercedes-Benz Sprinter belső égésű motorral szerelt modellek alapfelszereltsége a 2023-as modell új, négyhengeres dízelmotorja. A közeljövőben egy akkumulátoros elektromos eSprinter is csatlakozik a teljes méretű furgonok sorához.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply