A Mercedes fontolóra veszi az F1-es motor kliensének kiselejtezését – Mercedes Benz Blog

3
A Mercedes fontolóra veszi az F1-es motor kliensének kiselejtezését – Mercedes Benz Blog

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, hogy az új kiadási szabályok három Forma-1-es vásárlója közül az egyiket a kiselejtezés veszélyének teszik ki, mivel a német gyártó már nem keres „jelentős összegeket” azzal, hogy motorokat gyárt riválisainak.

„Sajnos a motorok lízingelése nem meggyőző és érdekes, mert a [governing body] Az FIA megszabott egy bizonyos limitet, amelyet az ügyfelektől számíthat fel, hogy megvédje a kisebb csapatokat” – mondta Wolff, hozzátéve, hogy a Mercedes csapata maga tette ki a nyereségének nagy részét, ami tavaly alig 14 millió fontot tett ki. .

A Mercedes a rivális McLarent, Aston Martint és a Williamst olyan motorokkal látja el, amelyeket a brit Brixworthben található nagy teljesítményű egysége tervezett. Az elmúlt két szezonban minden csapatra egyre szigorúbb költségkorlátok vonatkoztak, mivel az F1-tulajdonos Liberty Media igyekszik csökkenteni a pénzügyi különbséget a legsikeresebb és legkevésbé sikeres ruhák között.

Miután zsinórban nyolc konstruktőri bajnoki címet nyert meg, a Mercedes ebben a szezonban megküzdött az autójával, és elvesztette a tempót az éllovas Red Bulltól és a Ferraritól. Ügyfelei bizonyos korai versenyeken is nehézségekbe ütköztek, hogy megelőzzék legközelebbi riválisukat a csapat közepén.

Wolff elmondta, hogy három másik csapat számára egyenként két-két motor gyártása megterhelő a Mercedes számára, amelynek mérnökei Lewis Hamilton és George Russell autóinak fejlesztésével voltak elfoglalva.

– Inkább hat [client cars]tolja lejjebb a fejlesztést, majd csináljon két motorral kevesebbet, mert minden csapatnál kettővel kevesebb plusz kettő pótalkatrészt kell gyártani” – mondta.

„Egy ideális világban talán látnék minket plusz kettőn [customers], tehát valóban le kell csökkenteni egy kicsit” – tette hozzá, de nem részletezte, hogy a Mercedes melyik ügyfelére eshet vissza. A Mercedes és a McLaren kapcsolata a három közül a legrégebbi, több évtizedes múltra tekint vissza, igaz, hat év különbséggel.

Wolff megjegyzései arról szólnak, hogy a Mercedes német riválisa, a Porsche és az Audi – mindkettő VW-leányvállalat – készen áll a Forma-1-be való belépésre, a 2026-os szabálymódosításokra, amelyek növelnék az autókban termelt villamos energia mennyiségét.

A terveket ismerő emberek szerint az egyik VW-tulajdonú márka összeállhat a McLarennel, megfosztva a Mercedest egy lízingügyféltől.

A Mercedes múlt heti barcelonai pályán való jobb szereplése előtt szólva Wolff azt is alábecsülte, hogy a Mercedes idén újabb konstruktőri bajnoki címért versenyezhet. „Csak vissza kell jönnünk és meg kell szilárdítanunk a harmadik helyet, majd lassan vissza kell kúsznunk” – mondta.

Míg a Mercedesnek meg kellett küzdenie egy „pattogó” problémával az autóinál, a riválisok, a Red Bull és a Ferrari „továbbra is fejlesztik autóikat ennek a hatásnak a nélkül”, mondta Wolff, és valószínűleg előrébb maradnak.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply