A Mercedes-Benz vezérigazgatója utal arra, hogy az A-osztály kudarcra ítélhető – Mercedes Benz Blog

1
A Mercedes-Benz vezérigazgatója utal arra, hogy az A-osztály kudarcra ítélhető – Mercedes Benz Blog

A Mercedes-Benz a nem túl távoli jövőben egy vagy több belépő szintű termékét dömpingelheti.

Az Autocar információi szerint Ola Källenius, az autógyártó vezérigazgatója a Financial Times által rendezett Future of the Car Summit résztvevőinek elmondta: „A jövő héten még többet fogunk beszélni, de nem az a célunk, hogy a volumengyártók versenytársa legyünk.

„A Mercedes-Benz márka nem ezt jelenti. Tehát maradjon velünk, ami termékportfóliónkat illeti. De inkább felfelé nézünk, mint lefelé.”

Nem világos, hogy Källenius melyik modellre hivatkozik, de a cég számos termékkel rendelkezik az első- és összkerék-hajtású MFA2 architektúrán, beleértve az A-osztályú szedánt és a sraffozást, a CLA „négyajtós kupét”, a B-osztályt. mini-népmozgató, GLA ötüléses crossover és GLB hétüléses crossover. Ott van a GLA-alapú EQA EV is.

A jelenlegi A-osztály a legrégebbi modell a listán, 2018-ban debütált. Azokon a piacokon, ahol értékesítik, belépési pontként szolgál a Mercedes-Benz kínálatába.

A Mercedes-Benz nemrégiben bejelentette, hogy az A-osztályú szedánt 2022 végéig kivonják az Egyesült Államok piacáról, és a CLA és a GLA a márka legkedvezőbb árú modelljei lesznek.

Bár semmilyen belső információval nem vagyunk tisztában, az A-osztály a karcsú margóival és az elsősorban európai vásárlókat vonzó B-osztály tűnik a legvalószínűbb járműnek, amelyre kivágják.

Ha az A-osztály megkapja a visszaszorítási papírjait, akkor valószínűleg a jelenlegi életciklusa végén levágják, mivel decemberben kémkedtek az átalakított prototípusokért.

Német luxus riválisaihoz hasonlóan a Mercedes-Benz is a nagyobb és jövedelmezőbb modellek gyártását helyezi előtérbe a félvezetőhiány óta.

Ezenkívül a Mercedes-Benz már régóta beszél arról, hogy a belső égésű motorral szerelt modellek széles választékát csökkenti annak érdekében, hogy helyet és fejlesztési forrásokat szabadítson fel az új, teljesen elektromos modellekhez, mint például az EQE, EQE SUV, EQS és EQS SUV.

Ennek érdekében a vállalat levágta az SLK/SLC kabrió keménytetős és az S-osztályú kétajtós modelleket. Hamarosan egy felállásban egyesíti a C-osztályt és az E-osztály kupét és átalakíthatót.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply