A Mercedes-Benz bemutatja új, az Egyesült Államokban gyártott elektromos EQS SUV-ját – Mercedes Benz Blog

1
A Mercedes-Benz bemutatja új, az Egyesült Államokban gyártott elektromos EQS SUV-ját – Mercedes Benz Blog

A Mercedes-Benz kedden bemutatta új EQS SUV-ját, az első teljesen elektromos SUV-ját, amelyet belföldön gyártottak az Egyesült Államok piacára.

A jármű a tavaly kiadott EQS szedán testvére, de legfeljebb hét személyes ülőhellyel és magasabb, buborékosabb kiállással. A Mercedes-Benz szerint várhatóan a Tesla Model X-szel és a BMW iX-szel vetekszik.

A szedánhoz hasonlóan az EQS SUV is műszakilag átgondolt belsővel rendelkezik, amely három képernyőt foglal magában, amelyek szinte a teljes műszerfalat lefedik. Egyetlen 56 hüvelykes ívelt üvegfelület fedi a képernyőket, amelyek közül az egyik a vezető számára nem látható utasoldali képernyő.

„A luxus EQS szedánnal és a sportos vezetői EQE szedánnal a Mercedes-Benz egy új, teljesen elektromos korszakba lépett a felsőbb piaci szegmensekben” – áll a vállalat közleményében.

A SUV gyártása a Mercedes-Benz alabamai Tuscaloosában található gyárában várhatóan a következő hónapokban kezdődik, és 2022 végén érkezik meg az amerikai bemutatótermekbe – közölte a vállalat. Az amerikai gyártás része a német autógyártó azon terveinek, hogy nyolc új, teljesen elektromos járművet gyártsanak három kontinens hét telephelyén.

A Mercedes-Benz nem tette közzé az EQS SUV árát, de valószínűleg meghaladhatja a 100 000 dollárt. Az EQS szedán modellek nagyjából 102 000 és 126 000 dollártól kezdődnek.

Az EQS SUV a szedánhoz hasonlóan kezdetben két modellben lesz elérhető, köztük az „580 4MATIC” változatban, amely két elektromos motort tartalmaz, amelyek 536 lóerőre és 633 font nyomatékra képesek.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége szerint a Mercedes-Benz nem adta ki az EQS SUV várható elektromos hatótávját az Egyesült Államokban, de a szedán változat egyetlen töltéssel akár 350 mérföldet is elérhet.

Az EQS SUV számos biztonsági és kényelmi funkcióval van felszerelve, köztük a Mercedes-Benz legújabb vezető-asszisztens rendszerével, amely képes szabályozni a jármű egyes részeit, például a gyorsítást és a fékezést, ha engedélyezve van.

A szedánhoz hasonlóan az EQS SUV-nak is megvan a maga opcionális légfrissítő illata, a „No. 6 Mood Mimosa.” A Mercedes-Benz szerint ez egy „földes illat egy kis érzékiséggel”, amelyet kifejezetten a járművekhez terveztek.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply