A Mercedes-Benz az eEconic elektromos teherautó piacra dobására készül, mivel a teherautó-szállítás villamosítását kívánja vezetni – Mercedes Benz Blog

2
A Mercedes-Benz az eEconic elektromos teherautó piacra dobására készül, mivel a teherautó-szállítás villamosítását kívánja vezetni – Mercedes Benz Blog

A Mercedes-Benz a harmadik elektromos teherautójának, az eEconicnak a gyártásának megkezdésére készül, mivel az a teherautóipar villamosításának élére kíván állni.

Ami az elektromos teherautókat illeti, leginkább a Tesláról és a Nikola Motorsról hallunk, ahol minden dráma van, de a többi játékos halkabban halad előre.

A Volvo és a Daimler már jelentős számban szállít teherautókat, utóbbi pedig harmadik elektromos teherautójának piacra dobására készül.

Az eCascadia és az eActros után a Mercedes-Benz most fejezi be az eEconic tesztelését az év végén.

A Mercedes-Benz sajtóközleményben ismertette a tesztelést:

„A sorozatgyártás közelgő, az év második felében történő megkezdése előtt az akkumulátoros elektromos Mercedes-Benz eEconic bizonyított a sarkkör téli tesztjén. A Mercedes-Benz Special Trucks fejlesztőmérnökei -25°C-ig terjedő jeges hőmérsékleten tesztelték az önkormányzati használatra szánt e-teherautót a finnországi Rovaniemiben. A mérnökök többek között nagyon alacsony hőmérsékleten tesztelték az akkumulátorok, valamint az elektromos hajtáslánc és a kapcsolódó rendszerek viselkedését. A jármű akkumulátorait különböző töltőállomásokon töltötték, hogy ellenőrizzék a jármű és a töltőállomások kompatibilitását.”

Az eEconic az eActroson alapul, és hasonló hajtáslánccal rendelkezik. Három 105 kWh-s akkumulátorcsomag hajtja, amelyek teljes kapacitása 315 kWh.

A hatótávolság még nem áll rendelkezésre, és ez a felhasználási esettől függ.

Az elektromos teherautó kettős villanymotorral van felszerelve, amelyek teljes névleges csúcsteljesítménye 400 kW.

Ami a töltési kapacitást illeti, az egyenáramú gyorstöltő állomáson 160 kW-ra korlátozódik.

Az eEconic gyártása várhatóan az év második felében indul – a Daimler Trucks megszilárdul az elektromosítás vezetőjévé, mivel más elektromos programok, például a Tesla Semi lemaradnak.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply