A Mercedes-Benz A-osztály és a B-osztály állítólag kifelé tart – Mercedes Benz Blog

1
A Mercedes-Benz A-osztály és a B-osztály állítólag kifelé tart – Mercedes Benz Blog

A Mercedes-Benz májusban új stratégiát jelentett be, amelynek értelmében az autógyártó a kisebb volumenű, de magasabb árrésű járművekre összpontosít.

A stratégia részeként a Mercedes visszafogja kompakt autókínálatát. Ola Kaellenius vezérigazgató már korábban utalt arra, hogy a héttagú kompaktautó-kínálat három tagját kihagyják, amikor 2025-től újratervezett kínálat kerül bevezetésre, a német Handelsblatt (előfizetés szükséges) pedig több bennfentesre hivatkozva kedden arról számolt be, hogy a három tagja lesz. az A-osztályú szedán és a ferdehátú, valamint a B-osztályú kisbusz.

Így maradna a CLA-osztály kupészerű szedánja, a CLA-osztályú Shooting Brake gyorshátú kombi, valamint a GLA-osztályú és a GLB-osztályú crossover.

A jelenleg negyedik generációs A-osztály az egyik legkelendőbb jármű a Mercedes-kínálatban, 2021-ben az eladások csak Európában elérik a 120 000 darabot. Az árrés azonban valószínűleg túl csekély ahhoz, hogy leküzdje az autógyártók költségnyomását. amelyekkel szembe kell nézniük, mint például az elektromos hajtásláncokra való átállás, valamint az energia- és nyersanyagárak emelkedése.

A Mercedes csak az A-osztályú szedánt árulja az Egyesült Államokban, bár a modellt 2022 után kihagyják, amikor egy frissített változatot bemutatnak a világ többi részén.

Megerősítették, hogy a Mercedes kompakt autóinak következő generációja az MMA (Mercedes Modular Architecture) néven ismert új moduláris platformot alkalmazza. Az MMA platformot kompakt és kisméretű elektromos járművekhez fejlesztik, bár várhatóan továbbra is támogatja a belső égésű motorokat hibrid konfigurációkban. Ez lesz a Mercedes utolsó platformja, amely ezt megteheti, mivel az összes jövőbeni platform csak elektromos járművekhez fog szólni.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply