A Mercedes 10%-kal csökkenti márkakereskedését világszerte, és a közvetlen értékesítésre kíván áttérni – Mercedes Benz Blog

2
A Mercedes 10%-kal csökkenti márkakereskedését világszerte, és a közvetlen értékesítésre kíván áttérni – Mercedes Benz Blog

A Mercedes-Benz világszerte csökkenti márkakereskedési számát, át kíván térni a közvetlen értékesítésre.

Bejelenti, hogy 2025-ig világszerte 10%-kal, Németországban pedig akár 20%-kal csökkenti a márkakereskedések számát.

Jelenleg 6500 Mercedes és Smart értékesítési és szervizzel rendelkezik világszerte, 1000 pedig Németországban.

A „közvetlen ügynökségi értékesítés” révén az autógyártó birtokolja a készletet, és közvetlenül számlázza ki az ügyfeleket.

A márkakereskedések, amelyek feladata, hogy járműveket szállítsanak az ügyfelekhez, szintén az értékesítés utáni értékesítéssel keresnek pénzt.

A Mercedes-Benz bejelentette, hogy 2025-ig világszerte 10%-kal, a hazai piacon, Németországban pedig akár 20%-kal csökkenti márkakereskedéseit, mivel a közvetlen értékesítés irányába mozdul el.

A német gyártó azt tervezi, hogy 2025-re eléri az online eladások 25 százalékát, és 2025-re új, közvetlen értékesítési modelljével az európai eladások 80 százalékát biztosítja.

„Szeretnénk közelebb kerülni az ügyfelekhez, és ezért jobban ellenőrizni szeretnénk az árakat” – mondta nemrég Harald Wilhelmn, a Mercedes pénzügyi igazgatója.

„Ezért lépünk át a jelenlegi kereskedői szerepkörből.”

A Mercedes-Benz jelenleg körülbelül 6500 Mercedes és Smart értékesítési és szervizponttal rendelkezik világszerte, és nagyjából 1000 márkakereskedéssel Németországban.

Bettina Fetzer, a kommunikációért és marketingért felelős alelnök szerint globális márkakereskedését 2025-ig, míg a német piacon 2028-ig csökkentik.

„Kevesebb nagy bemutatóteremre van szükségünk az érett piacokon” – mondta Fetzer az Auto Newsnak.

„Eltávolodunk a nagy bemutatótermektől, különösen, ha a közvetlen értékesítésre térünk át. Mindezek az erőfeszítések együttesen versenyelőnyt biztosítanak számunkra, de a teljes ugrás akkor következik be, ha ezt a közvetlen értékesítéssel kombináljuk. Ezáltal közvetlenül kezelhetjük az ügyfélkapcsolatot, és még jobban megismerjük ügyfeleinket.”

A „közvetlen ügynökségi értékesítés” révén az autógyártó birtokolja a készletet, és közvetlenül számlázza ki az ügyfeleket. A márkakereskedések, amelyek feladata a járművek szállítása az ügyfelekhez, szintén pénzt kereshetnek az értékesítés utáni szolgáltatások révén.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply