A McLaren fékcsatorna-javításai lelassították az MCL36 F1-es autó fejlesztését – Mercedes Benz Blog

1
A McLaren fékcsatorna-javításai lelassították az MCL36 F1-es autó fejlesztését – Mercedes Benz Blog

A McLaren Forma-1-es csapatfőnöke, Andreas Seidl elismeri, hogy a közelmúltban a csapat fékhűtési problémáira való összpontosítás lelassította a többi új alkatrész előrehaladását a pályán.

Miután fékproblémákba ütközött a bahreini teszteken, a McLarennek a múlt hétvégi verseny előtt a megoldásra kellett fordítania erőforrásait.

Noha ez sikeres volt a felülvizsgált első fékcsatorna-kialakítással, az erőfeszítés azt jelentette, hogy a McLaren a Haas mellett egyike volt annak a két csapatnak, amelyek hivatalosan kijelentették az FIA-nak, hogy nem hozott továbbfejlesztett alkatrészeket Szaúd-Arábiába.

Bár más csapatok a hátsó szárny specifikációit Jeddah-ra cserélték, a McLaren megtartotta a Bahreinben használt szárnyat.

A McLarenek pénteken a gyorsasági csapda adatok alján voltak, bár érdekes módon Lando Norris a hetedik leggyorsabb volt az FP2-ben egy teljes körön keresztül, ami arra utal, hogy a csapat versenyképesebb összeállítást találhatott a dzsiddai hétvégére.

Seidl elismerte, hogy a fékcsatorna-probléma megoldására tett erőfeszítések folyamatos hatással voltak.

„Tegyük fel, hogy a csapat nagyon-nagyon elfoglalt volt, hogy teljes mértékben erre a küldetésre összpontosítson” – mondta. „Ami sok kapacitást elvett ahhoz, hogy más dolgokat is párhuzamosan csináljunk, ami nyilván egy kis kompromisszum.

„Ugyanakkor úgy gondolom, hogy azokkal a részekkel, amelyek már készülőben vannak, amelyek megvannak.

„Ebből az okból kifolyólag még nem állnak készen, vagy nem igazán léptek előre ezen a pályán. És örülünk például a beépített hátsó szárnynak, amelyet Bahreinben használtunk, hogy itt is használhassuk.”

Seidl elismerte, hogy az autó tisztességes formát mutatott pénteken, amihez hozzájárult a pályafelület nyújtotta általánosan magas tapadási szint.

„Úgy gondolom, hogy jól kezdtük. Jó volt az ülésünk, komolyabb problémák nélkül. Azt hiszem, mindenkit egy kicsit meglepett a ma tapasztalt magas tapadás az első nekifutástól kezdve, és azt hiszem, láttam más rádiós kommenteket is más csapatoktól.

„Ismét, úgy gondolom, hogy nem volt semmi konkrét probléma az autóval. Versenyképesség szempontjából meg kell néznünk, hogy ez a pálya valóban jobban megfelel-e az autónknak, és jobban megfelel-e például az autónk első tesztjén, amit Barcelonában láttunk, és hogy tudunk-e versenyképesebbek lenni. ugyanabban az időben.

„Nem várok innen sem nagy csodákat, egyszerűen hiányzik az autó aerodinamikai terhelése. És nem olyan egyszerű eljutni arra a szintre, ahol a versenytársaink vannak.”

Arra a kérdésre, hogy van-e alapvető probléma az MCL36-tal, Seidl azt mondta: „Őszintén szólva, ez még mindig az otthoni kemény munka része.

„Tisztán látjuk, hogy egyszerűen nincs elég teljesítményünk, nincs elég tapadásunk, ami végül a hiányzó mechanikus tapadás, ugyanakkor az autó aerodinamikai terhelése miatt van.

„És jelenleg ezen dolgozunk odahaza, hogy meglássuk, hogyan tudunk a lehető leggyorsabban nagyobb teljesítményt nyújtani, vagy új alkatrészekkel nagyobb teljesítményt hozni az autóba.

„Azt hiszem, az autó működik. Nincs különösebb probléma, ha meghallgatod a sofőrök hozzászólásait is, az egyensúly szempontjából. Szóval azt hiszem, van egy egészséges platformunk. Csak az általános tapadás hiányzik.

„Időbe fog telni, ezért türelmesnek is kell lennünk. De ismét nagyon bízom abban, hogy a csapat a helyén van itthon, és a mindenki által végzett munkával együtt, hogy visszavágunk.”

hasonló hozzászólások

Leave a Reply