A 2024-es Porsche Macan EV ismét tesztelt, kevesebb álcával

2
A 2024-es Porsche Macan EV ismét tesztelt, kevesebb álcával

Az új kémfelvételek és a kiszivárgott információk alapján a 2024-es Porsche Macan EV valamikor jövőre debütál az új elektromos rendszerrel. A nagy teljesítményű SUV vonzó dizájnnal rendelkezik, és egy új PPE (Premium Platform Electric) moduláris platformon fut. Ha nem tudná, ezt a platformot a Porsche fejlesztette ki az Audival együttműködve.

Várható tehát, hogy a platform ugyanazon verziói a Volkswagen-csoport számos közelgő modelljének alapjául szolgáljanak. Még mindig nem világos, hogy ez a modell hány lovat fog tudni készíteni. A Porsche megerősítette, hogy a Macan támogatni fogja a 350 kilowattos töltést, így 60 mérföldet tesz meg négy perc alatt, és közel 250 mérföldet kevesebb mint 20 perc alatt.

Mi újság?

Az első kémfelvételek szerint a 2024-es Porsche Macan EV néhány frissítést tartalmaz a szokásoshoz képest. Mindenekelőtt új elülső burkolattal rendelkezik, amely egy kis zárt hűtőrácsot és ugyanolyan formájú fényszórókat tartalmaz, új grafikával.

Észrevettünk egy kis hátsó légterelőt is, amely 30 mérföld/órás sebességnél nagyobb sebességnél nyúlik ki a csomagtérajtóból. A Porsche fejleszt, különösen az aerodinamika terén, hogy az elektromos Macan a szegmens legsportosabb modellje legyen.

2024 Porsche Macan EV belső

Nem gondoljuk, hogy a belső tér jelentősen megváltozik az alap Macanhoz képest. Természetesen a gyártó további minőségi anyagokat és idővel több technológiát ad hozzá, hogy ezt a modellt elkülönítse a többitől. A jelenlegi Porsche Macan az egyik legfényűzőbb SUV. Ennek a SUV-nak a belseje kényelmes, szabványos 10,9 hüvelykes infotainment rendszerrel rendelkezik.

Ezen felül szabványos Apple CarPlay-t és navigációt kínál, és várhatóan az Android Auto is része lesz ennek a csomagnak. Az alapfelszereltségű biztonsági technológiai funkciók is frissültek, ideértve az első és hátsó parkolóérzékelőket, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető funkciót.

2024 Porsche Macan EV belső

2024-es Porsche Macan EV motor specifikációi, akkumulátor, hatótáv

A 2024-es Porsche Macan EV ugyanazt a platformot fogja használni, mint a Volkswagen-csoport többi modellje. A Porsche elmondta, hogy a Macan EV támogatni fogja a 350 kilowattos töltést, és 60 mérföldet tesz meg négy perc alatt, vagy közel 250 mérföldet kevesebb, mint 20 perc alatt. Az autógyártó bemutatott egy nagyobb teljesítményű, 450 kW-os töltőállomást is, ahol mindössze három perc töltés alatt 60 mérföldet lehet megtenni.

A gyártó az elektromos modell mellett a gázüzemű Macant is tovább kívánja árulni még néhány évig. Jelenleg három különböző beállítás létezik. Az alap egy turbófeltöltős, 2,0 literes soros-4-es, ami 261 lóerős. Az S modellre frissítve egy ikerturbós 2,9 literes V6-ost kapunk, amely 375 lóerőt teljesít. Végül a legerősebb egy 434 lóerős változat, amely a GTS modellt hajtja meg.

2024 Porsche Macan EV hátsó

Mennyibe kerül az új 2024-es Porsche Macan EV?

Jelenleg úgy gondoljuk, hogy csak az elektromos változat lesz eladó. A gyártó azonban meglepett minket azzal az információval, hogy legalább pár évig továbbra is ugyanazokat a benzinmotorokat kínálja. Az autógyár tavaly nyilvánosságra hozta azt a tervet, amely szerint 2030-ra eladásainak több mint 80%-a elektromos autó lesz.

Az új elektromos Macan gyártása jövőre kezdődik a Porsche németországi lipcsei üzemében. A jelenlegi Macan kikiáltási ára 54 900 dollár, míg a Macan S modellé 65 400 dollár. Másrészt egy teljesítményű Macan GTS modell 79 900 dollárba kerül. Várható tehát, hogy az új EV-modell meghaladja a GTS árát.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply