A 2024-es Mercedes-Benz EQG teljesen elektromos SUV bemutatása

2
A 2024-es Mercedes-Benz EQG teljesen elektromos SUV bemutatása

A friss hírek szerint egy újabb fantasztikus SUV érkezését láthatjuk, ami a 2024-es Mercedes-Benz EQG nevet viseli majd. Ez a SUV modern megjelenésű külsővel, pazar és kényelmes utastérrel, valamint megbízható hajtáslánccal rendelkezik.

Amennyire tudjuk, az EQG 580 két elektromos motort tartalmazó konfigurációval lesz felszerelve, ugyanúgy, mint az EQS szedán. A 108 kWh-s akkumulátorcsomag használatával együtt több mint 520 lóerőt termelnek. A jelenlegi EQS szedán hatótávolsága 480 mérföld, ami elég jól átadható a nagyobb EQG-nek. AMG modellt is várunk, amit négymotoros hajtáslánccal kellene felszerelni.

2024-es Mercedes-Benz EQG Design

Az új, 2024-es Mercedes-Benz EQG ikonikus és különös megjelenésű. Ez a SUV kockás kialakítású, ami nagyszerű aerodinamikát vagy ergonómiát eredményez. Nagyon vonzó, 18 hüvelyk átmérőjű könnyű felnik is járnak hozzá. Tekintettel arra, hogy terepjáróról van szó, nagyszerű gumiabroncs-lehetőségekkel számolunk.

A Mercedes-Benz EQG két különböző színsémában lesz elérhető, de sajnos még mindig nem tudjuk, hogy melyik színben. Az előző G-osztályhoz képest az EQG elülső borítása frissült. Tekintettel arra, hogy ez a modell teljesen elektromos, a gyártó eltávolította a légbeömlőket és a hálót, helyette több LED-sávot és kör alakú fényszórót helyezett el.

Első pillantás belül

A 2024-es Mercedes-Benz EQG belülről futurisztikus és nagyon tágas. Öt ember kényelmesen elfér benne, bár jelenleg nincs harmadik sor. Mivel a műszerfal teljesen digitális, az információk könnyebben nyomon követhetők. A csúcspont minden bizonnyal egy hatalmas, 14 hüvelykes, infotainmenthez használt érintőképernyő, amely lehetővé teszi, hogy mindenki részt vegyen az élvezetben.

A belső térben napfénytető és számos króm és fa díszítés látható. A hagyományos pótkerékház helyett a Concept EQG zárható rekesszel rendelkezik. Ez a doboz használható a töltővezeték tárolására, és van benne némi extra tárolóhely.

2024 Mercedes-Benz EQG belső

2024-es Mercedes-Benz EQG motor specifikációi

Állítólag az EQS szedán hajtásláncát használják majd. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az összes alkatrészt elférjen, a SUV-nak teljesen új platformra van szüksége. Az EQG 580 két villanymotorral lesz felszerelve, amelyek több mint 520 lóerőt termelnek. A 108 kWh-s akkumulátort is használja majd, amely több mint 480 mérföldes hatótávolságot biztosít.

Tekintettel arra, hogy az EQG egy terepjáró, alapfelszereltségként összkerékhajtással rendelkezik. Mint említettük, kellene egy 761 lóerős AMG teljesítménymodell is, amelyet négymotoros hajtáslánc hajt majd. Várhatóan minden SUV-modell tartalmaz egy 200 kW-os gyorstöltő csatlakozót.

2024 Mercedes-Benz EQG oldal

2024-es Mercedes-Benz EQG megjelenési dátum, ár

A várva várt 2024-es Mercedes-Benz EQG várhatóan 2023 nyarán jelenik meg. Ahhoz, hogy felvegye a versenyt a többi tervezett elektromos SUV-vel, ez a modell éppen időben érkezik.

A Mercedes-Benz EQG várható ára 150 000 dollár. Amint látja, egyértelműen az egyik legdrágább SUV-ról van szó, de figyelembe véve, hogy mit kap, ez egy valós érték.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply