A 2022-es Mercedes-Benz SL semmiben sem hasonlít elődeihez – Mercedes Benz Blog

1
A 2022-es Mercedes-Benz SL semmiben sem hasonlít elődeihez – Mercedes Benz Blog

A Mercedes SL helyet érdemel a Porsche 911, a Ford Mustang és a Chevrolet Corvette mellett, mint a valaha volt egyik legismertebb, leghosszabb ideig futó és most alaposan modernizált autó. Olyat szeretnél, ami mosolyt csal az arcodra? Ez lesz.

Mindenkinek, akit ismer, van egy, korábban birtokolt egyet, vagy szeretne birtokolni egyet. Könnyű és szórakoztató vezetni őket, aranyos, rövid tengelytávjukkal, valamint a jellegzetes lapos motorháztetővel és csomagtartóval, amely eltávolított keménytetővel megmutatja, hogyan válik az autó zseniálisan egyszerű profilja időtlenül elegánssá. A négy kerek fényszóró barátságos meleget sugároz, a belső teret pedig a telt bőrülések és az olyan tapintható élvezetek, mint a tényleges kerek gombok és a bordázott fa díszítés.

Így örömmel töltöttem az elmúlt időt a volán mögött Dél-Kaliforniában, a 2022-es Mercedes-Benz SL debütálására. Megkímélem önt a szentimentális beszédektől arról, hogy az új hogyan testesíti meg a régi DNS-ét: ez a verzió pontosan nulla komponensen osztozik az elődeivel. Az egyetlen közös bennük a név.

Ne várja el senki, hogy panaszkodjon.

A modern SL egy radikális vadállat az identitáskapcsolóban, amely mélyebbre hat, mint pusztán a gömbölyűbb, nehezebb teste. Ahol az eredeti SL-nek szerencséje van, hogy megtartja a 80 mérföld/órás utazósebességet az autópályán – az 560SL korábbi tulajdonosaként, tapasztalatból írok –, akkor ezt aktívan meg kell fékeznie. Megvan benne a modern sportok ereje, agressziója és kezelhetősége. autók. Drága, ha zsigeri, de kabrió ez nem az.

Sebességre hangolva

A 2022-es Mercedes-Benz SL kétféle változatban kapható, mindegyiket a Mercedes nagy teljesítményű AMG részlege kézzel építette és hangolta, ami azt jelenti, hogy mindkettő kemény. Választhatja az AMG SL 55-öt vagy az AMG SL 63-at. Mindegyikhez V8-as bi-turbómotor tartozik; az SL 55 469 LE-t 516 font-láb nyomatékkal, míg az SL 63 577 LE-t 590 font-láb nyomatékkal. Az SL 63 0,3 másodperccel gyorsabb sprintben, 3,5 másodperces nulla-60 mérföld/óra sebességgel. Az árakat még nem hozták nyilvánosságra, de várhatóan több mint duplája lesz annak, mint amennyit a Bring a Trailer vintage SL-jéért fizetne.

Ebben a sebességben az SL 63-as kanyargós utam során éreztem részesedést, amelyet Newport Beachen vettem fel, ahol Arrested Development és a világ legnagyobb Mercedes-Benz márkakereskedése. A Mercedes nem is választhatott volna alkalmasabb helyet egyik legmárkásabb autójának újraindítására: Ha van egy hely, ahová az európai kabriók tartoznak, az Kaliforniában van. Számos európai kabriót kifejezetten e piacra való belépés érdekében fejlesztettek ki; konkrétan a Mercedes esetében az Észak-Amerikában eladott SL-ek 40%-a a „nyugati régióba” kerül, amelybe az állam is beletartozik.

Dél felé haladtam az 1-es úton a Laguna Beach és a napsütéses Dana Point pálmái között, majd keletnek fordultam az Elsinore-tó és a Palomar-hegy felé, közel a fehér kupolás obszervatóriumhoz, amely zöldellő erdei fenyőket és égitesteket egyaránt felügyel.

Az SL egy teljesen új, AMG által kifejlesztett architektúrán alapul, könnyű kompozit alumíniumból készült alvázzal, összetett, új dizájnnal, amely maximalizálja a merevséget. Első ízben érkezik AMG-re hangolt összkerékhajtás is. Nyomatékát, stabilitását és egyensúlyát a feszes karosszéria és a saját vezetési képességeimnél sokkal ügyesebb számítógépes rendszer simítja ki.

Ami nagyszerű. Ez azt jelentette, hogy miközben felmásztunk a kétsávos hegyi úton magasan a Coachella-völgy felett, az autó minden kanyart puszta tényként kezelt. A Mercedes kiváló felfüggesztési rendszere, az aktív gördülésgátló stabilizátorral, a hátsó tengely kormányzásával és a nagy teljesítményű AMG kerámia kompozit fékekkel, szórakoztatóbbá tette ezt az SL-t, mint a régit; gyorsabban tudsz menni, erősebben nyomni.

De ne hagyd, hogy ez az aktív hátsó légterelő (hat különböző beállítással) megtévesszen: nincs itt sem motor drón, sem dráma, csak gördülékeny, összeszedett vezetés. Azt várom, hogy a legtöbb ember, aki ma SL-t vásárol, erre vágyik majd.

Intelligens belső terek, egy hátrány

Az eredeti SL-től teljesen eltérően az újban vannak hátsó ülések – ebből kettő –, amelyek elférnek gyerekek vagy akár egy nagy kutya is; Nem javaslom, hogy felnőtt embereknek megfelelnének. Egy további különbség: ehhez az SL-hez csak puha tető tartozik, amely 15 másodperc alatt felnyílik, de nagyjából olyan jól néz ki, mint egy ernyedt tányérrongy, és vágyakozni fog az eredetiek levehető keménytetőire, méghozzá olyan nehezen felemelve. Szerencsére a puha tetők – szem elől, tudatától távol – a csomagtartóban tárolódnak, belevágva abba az amúgy is kis helyre. A teljes csomagtér mérete kevesebb, mint nyolc köbláb, ami nagyjából elegendő egy golftáska és egy sporttáska befogadására.

Az SL belseje olyan közel áll a tökéletességhez, mint bármi, amit 2021-ben láttam. A legújabb technológiával, kényelmi beállítással, illatokkal és textíliákkal rendelkezik, amelyek különleges érzést keltenek anélkül, hogy rákényszerítenék őket. Van egy „légkendő”, amely a fej hátsó részébe fújja a levegőt a nyak szintjén történő fűtés érdekében; a középkonzol magas érintőképernyője állítható a tükröződés elkerülése érdekében; az alapfelszereltséghez tartozó AMG sportülések a csípőmet és a hátam simogatták anélkül, hogy durva érzést éreztem volna.

Nagy rajongója vagyok a Mercedesnek, hogy vezérlőgombokat helyezzen el a kormányon, és örömmel láttam, hogy ez folytatódik az AMG Performance stílusú kormányon. Ez mind analóg technológiák keveréke a digitális bemenetekkel, amelyek gyönyörűen teljesítenek egy áramvonalas, intuitív tervezésű és egyszerűen kényelmes kabinban. Még az egész napos sivatagban való vezetés után sem éreztem magam fáradtnak vagy kopottnak. (Ugyanez nem mondható el az olyan durvább sportautókról, mint a Porsche 911 GT3.)

Utazásomat Palm Springsben fejeztem be, ahol Gene Autry régi háza az út megfelelő lezárásaként szolgált. Világos fehér falai, szabadtéri formája és a sivatagi buja kerti oázis közepette elzártság tökéletes párhuzamnak tűnt ennek a századközi modellnek az újjászületésével. A történelem életre kelt, jobban, mint valaha.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply