„55 év – a játék megváltoztatása” – Mercedes Benz Blog

3
„55 év – a játék megváltoztatása” – Mercedes Benz Blog
55 éves vállalati története során a Mercedes-AMG többször is mércét állított fel a teljesítmény- és sportautó-piacon, így lenyűgöző sikertörténetet írt le: az alapítók, Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher kétfős indulásától 1967-ben egészen napjainkig. korszerű fejlesztőhely saját motorgyártó üzemmel, több mint kétezer magasan kvalifikált alkalmazottal és egyedülálló járműportfólióval. Az új márkakampány az „55 év – megváltoztatja a játékot” állítással veszi észre ezt a rendkívüli fejleményt, és egyben a jövőbe mutat. A Mercedes-AMG alkalmazottai és prominens márkanagykövetei a vállalat játékát megváltoztató szerepet töltenek be. Arra ösztönöznek, hogy gondolkodj és cselekedj úgy, mint egy játékváltó. A 360 fokos kampányt az AMG modellportfóliójának történelmi és aktuális ikonjaival kiegészített járműpárosítások teszik teljessé. 2022 június közepétől július végéig elérhető lesz az összes releváns Mercedes-AMG közösségi média csatornán.

A Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher mérnökök által 1967-ben alapított vállalat a motorsportban elért számos siker és egyedi közúti autók fejlesztése révén tovább építette pozícióját, mint az egyik vezető teljesítmény- és sportautómárka. A legendás modellikonok, mint például a 300 SEL 6.9 AMG versenyautó, a 300 E 5.6 „The Hammer”, a CLK DTM vagy az SLS AMG Electric Drive többször is megerősítették a márka játékváltó hírnevét.

Ez ma is igaz: a Mercedes-AMG ONE a világon először hozza el a modern és hatékony Formula 1™ hibrid hajtástechnológiát a versenypályáról az utakra (üzemanyag-fogyasztás súlyozott, kombinált: 8,7 l/100 km; kombinált súlyozott CO2 károsanyag-kibocsátás: 198 g/km; kombinált súlyozott elektromos fogyasztás: 32 kWh/100 km)[1]. Egy belsőégésű motorral és négy villanymotorral a hiperautó összesen 782 kW (1063 LE) teljesítményt ad, és bizonyítja, hogy a Future of Driving Performance új rekordokat állít fel.

A Vision AMG tervezési tanulmánya bepillantást enged a jövőbe: a négyajtós kupé héja alatt a független AMG.EA platform található, amelyet jelenleg Affalterbachban fejlesztenek a forradalmi e-drive technológiával rendelkező, teljesen elektromos teljesítményű modellekhez.

„Az AMG 55 éve újra és újra feltalálja magát. Ahogyan egykor alapító atyáinknál, úgy ma is különleges optimizmus uralkodik Affalterbachban. Az irány egyértelműen egy felvillanyozott jövőre irányul. És az elmúlt évekhez hasonlóan a jövőbeli projektekre vonatkozó szabványaink is rendkívül magasak. Büszke vagyok arra, hogy telephelyünkön a legjobb alkalmazottakra számíthatunk. Mert ők igazi játékváltók, amelyek annyira különlegessé teszik az AMG-t. És ezt szeretnénk kampányunkkal is hangsúlyozni” – mondja Philipp Schiemer, a Mercedes-AMG GmbH igazgatótanácsának elnöke.

Márkakampány hiteles emberekkel és autós történetekkel

Az „55 év – megváltoztatja a játékot” ezt a szellemiséget veszi észre, és egy 360 fokos közösségi médiakampányba fordítja le – videóklipek és állóképek formájában autentikus történetekkel emberekről és járművekről. A megvalósítás számos, egymást kiegészítő elemet tartalmaz. Az AMG munkatársai a közösségi csatornákon keresztül közlik a „játék megváltoztatásával” kapcsolatos kijelentéseiket. A Brand Ambassadors will.i.am, Susie Wolff, David Coulthard és Lewis Hamilton nyilatkozataikkal aláhúzzák az alapvető üzenetet, és hidat építenek a hagyományoktól a jövő felé.

A történelmi és jelenlegi, valamint jövőbeli járművek ikonikus párosításai tanúskodnak a márka töretlen innovációs erejéről. Ezen túlmenően a Mercedes-AMG hivatalos weboldalán megjelent szerkesztői hozzászólások, a Mercedes-Benz Múzeumban egy különleges kiállítás, egy időszaki kiállítás az AMG Private Lounge-ban Affalterbachban, valamint egy különleges „Inside AMG” epizód a YouTube-on tiszteleg a Az AMG 55. évfordulója különböző szemszögekből. Ez vonatkozik az értékesítés helyén történő közvetlen ügyfélkapcsolatra is. Itt a kulcsfontosságú látványelemekkel ellátott hátterek az évfordulóra utalnak. Különösen izgalmas volt a megújult együttműködés különböző tartalomkészítőkkel, mint például a Sparkly.jada, a kayo.daniel vagy a Nictures, akik a kampánynak megfelelően klipeket terjesztenek a TikTok platformon a „játék megváltoztatásáról”.

A Mercedes-AMG jelenlegi portfóliója több mint ötven járműből áll. A választék a különböző karosszériájú, teljesítményű járművektől a teljesen önálló fejlesztésű sportautókig terjed, mint például a Mercedes-AMG GT 4 ajtós modell és az új Mercedes-AMG SL. A hajtásláncok kínálatát a piaci igényeknek és a vásárlók kívánságainak megfelelően folyamatosan fejlesztették, és jelenleg négy-, hat- vagy nyolchengeres, optimalizált belső égésű motorokat kínálnak. Ezenkívül a Mercedes-AMG következetesen követi a vezetési teljesítmény jövőjének útját: a Formula 1™ független hajtási elrendezésével és technológiájával rendelkező Performance hibrideket az E PERFORMANCE címke alatt kínálják. A portfólió a Csoport saját EVA2 platformján alapuló, teljesen elektromos AMG származékokat is tartalmaz. A közeljövőben teljesen független akkumulátoros-elektromos AMG-modellek is következnek, amelyek az új, teljesen saját fejlesztésű elektromos architektúrára (AMG.EA) épülnek majd.

[1] Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetesek, és belsőleg határozták meg a „WLTP vizsgálati eljárás” tanúsítási módszerének megfelelően. A műszaki szolgálat által megerősített értékek, illetve az EK-típusjóváhagyás vagy a hivatalos értékeknek való megfelelőségi tanúsítvány még nem állnak rendelkezésre. A megadott és a hivatalos adatok között eltérések lehetségesek.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply