2024 Volvo EX90 Első pillantás az új zászlóshajó SUV-ra

1
2024 Volvo EX90 Első pillantás az új zászlóshajó SUV-ra

Nyilvánosságra hozták a cég csúcskategóriás SUV-ját, a vadonatúj, 2024-es Volvo EX90-et. Az első képek szerint a Concept Recharge szolgál majd a külső dizájn ihletőjeként. Tehát az új autó karcsúbb lesz, mint az XC90, de továbbra is olyan egyedi Volvo-funkciókkal rendelkezik, mint a Thor kalapácsára emlékeztető LED-es fényszórók és a felfelé mutató hátsó lámpák.

Az EX90 motorjáról, akkumulátorkapacitásáról, hatótávjáról sajnos még nem tudunk semmit, de arra számítunk, hogy a C40 Recharge SUV-hoz hasonlóan lesz felszerelve. A vállalat tájékoztatása szerint a Volvo vezetőtámogató rendszereinek következő generációja is az EX90-ben lesz.

2024 Volvo EX90 Külső

A svéd formatervezés kiváló példája a Volvo XC90 jelenlegi változata. Így az új, 2024-es Volvo EX90 stílusos hűtőrácspanellel, Thor’s Hammersre emlékeztető fényszórókészlettel és sarokszellőző-betétekkel debütál.

Az előző évi Recharge Concept is hasonló stílust képvisel. A közvetlen fény a függőlegesen rögzített C-bilincs egységből származik, és a hát teljes szélességében lefedi.

Modern és tágas belső tér

Belül az új 2024-es Volvo EX90 modern és tágas lesz. Ez a SUV nagyobb arányokkal rendelkezik, hasonlóan a hatalmas háromsoros crossoverhez. Ez elsősorban a jobb alapozásnak köszönhető. Érdekes megjegyezni, hogy a belső térben vízszintes témájú műszerfal található, amelyen egy portré formájában elhelyezett, méretes infotainment képernyő található. Ettől függetlenül nem sikerült észlelnünk a vezető előtti műszerfalat.

Ezért úgy gondoljuk, hogy egy head-up kijelzőrendszer vagy egy kormányoszlop kijelzője használható a vezető fontos információinak biztosítására. Amennyire tudjuk, az új Volvo EX90 néhány új vezetőtámogató rendszert is tartalmazni fog. Ennek a SUV-nak a legjobb része egy új rendszer amely képes lesz felvenni az alvó baba lágy légzését, és bekapcsolni a klímaszabályozást, hogy megelőzze a hipertermiát vagy a hőgutát.

2024 Volvo EX90 belső

A 2024-es Volvo EX90 motor műszaki adatai, az akkumulátor mérete és hatótávolsága

Azt hallottuk, hogy a 2024-es Volvo EX90 egy- és ikermotoros elrendezést is használ. A teljesítményt 400 és 455 lóerő között várjuk.

Az akkumulátor tárolását illetően egy 100 kWh-s lítium-ion akkumulátorcsomagra számítunk, amely támogatja a 800 voltos architektúrát. Ezzel versenyképes egyenáramú gyorstöltő rendszert és több mint 600 km-es hatótávot tesz lehetővé.

2024 Volvo EX90 hátsó

Árképzés és elérhetőség

Arra számítunk, hogy a benzinmentes EX90 alapszinten drágább lesz, mint az XC90 SUV, annak ellenére, hogy az árazás és a lehetséges csomagok még tisztázatlanok. Azt jósoljuk, hogy az EX90 megtartja az új elrendezést, mivel a Volvo éppen csökkentette a rendelkezésre álló felszereltségi szintek számát. Egyes pletykák szerint ez az új konfiguráció belépő szintű opcióként tartalmazhatja a Core berendezést, ára 70 000 dollártól kezdődik.

A Plus modell a közepes opció, az Ultimate modell pedig több szolgáltatást tartalmaz. Az új Volvo EX90 értékesítése valamikor jövőre kezdődik, valószínűleg ősszel, és a jármű november 9-én debütál Európában.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply