2024 Jeep Wrangler EV: Minden, amit tudnod kell

1
2024 Jeep Wrangler EV: Minden, amit tudnod kell

Egy teljesen elektromos 2024-es Jeep Wrangler EV készül. A legfrissebb hírek szerint a Jeep teljesen elektromossá teszi márkájának ikonikus Wranglerjét. Aki esetleg nem ismerné, a Jeep már árulja a Wrangler plug-in hibrid változatát, amit 4xe-nek hívnak.

Amennyire megtudjuk, az új SUV négy alvázra szerelt akkumulátorcsomagot tartalmaz majd a padlóban. Ezenkívül kettős elektromos rendszert fog használni, amelynek nagyon erősnek kell lennie. A Magneto koncepció egy egyedi elektromos hajtásláncot is használ, amely egy 285 lóerős villanymotort és egy hatfokozatú kézi sebességváltót kombinál. Ennek köszönhetően legalább 200 mérföldes hatótávra számíthatunk.

2024 Jeep Wrangler EV Design

Tavaly a Jeep bemutatta a Magneto koncepciót, amely nagyon vonzónak tűnik. A képekből ítélve a Magneto külseje nagyon hasonlít a jelenlegi generációs Wranglerre. A koncepció kétajtós karosszériát tartalmaz, és hamarosan négyajtós változatra is számíthatunk.

A dizájn jól ismert, a Magneto pedig jól ismert hétréses hűtőrácsot és lekerekített hagyományos fényszórókat visel. A hagyományos Wranglerhez hasonlóan a szabadtéri vezetési élmény érdekében az EV modell kétségtelenül leszerelhető tetővel és ajtókkal rendelkezik. Összességében, ha valami egyedit keres, úgy gondoljuk, hogy erre a SUV-ra érdemes várni.

Belső jellemzők

Ami a belső teret illeti, még nem tudjuk, hogy a 2024-es Jeep Wrangler EV kétajtós és négyajtós karosszériás változatban is elérhető lesz-e. Valószínűleg így lesz, és várhatóan ugyanazzal az alapvető belső térrel és műszerfal-elrendezéssel érkezik, mint a jelenlegi Wrangler. Minden bizonnyal lesz kivehető ajtók és tető a szabadtéri vezetési élmény érdekében.

Nyugodtan feltételezhetjük, hogy a Jeep több minőségi anyagot és valószínűleg rengeteg új technológiát ad majd hozzá. A gyártó elárulta, hogy az alapfelszereltség része a biometrikus felismerő rendszer, amely arcfelismeréssel vagy ujjlenyomatokkal igazolja a sofőr személyazonosságát.

2024 Jeep Wrangler EV belső

2024-es Jeep Wrangler EV motor specifikációi

Mint mondtuk, az új, 2024-es Jeep Wrangler EV valószínűleg hasonló vagy pontosan ugyanazt a rendszert fogja használni, mint a Magneto nevű koncepció.

Ez a modell egyedülálló elektromos hajtásláncot használ, amely egyetlen villanymotorral 285 LE-t ad le. Figyelemre méltó az is, hogy a motorhoz hatfokozatú kézi sebességváltó tartozik. Azonban elvárjuk, hogy a Wrangler EV egy vagy több villanymotort használjon. Egyes pletykák szerint a készülő SUV egy feltöltéssel legalább 200 mérföldet tud majd megtenni.

2024-es Jeep Wrangler EV hátsó

Mennyibe kerül az elektromos Jeep Wrangler?

Sajnos a Jeep nem mondott semmit az új 2024-es Wrangler EV áráról. A kapott információk alapján azonban az új SUV egyáltalán nem lesz olcsó. Öt különböző díszítésnek és rengeteg testreszabási lehetőségnek kell lennie.

A Sport alapmodell 50 000 dollárról indulhat, míg a Freedom 55 000, a Sahara 60 000, a Rubicon 65 000 dollár, a legdrágább Magneto pedig 70 000 dollár körül mozog. Mint látható, ez jelentős áremelkedés a szokásos Wranglerhez képest, amely valamivel több mint 30 000 dollárba kerül. Várakozásaink szerint az összes modell valamikor jövőre debütál, valószínűleg ősszel.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply