2024 Honda Pilot: Első pillantás az új Spied prototípusra

1
2024 Honda Pilot: Első pillantás az új Spied prototípusra

A közúti tesztelés során több fotós is látta a hamarosan megjelenő, 2024-es Honda Pilot crossover prototípusát. Ennek köszönhetően már korán megtekinthettük a Chevrolet Traverse potenciális versenytársát. Annak ellenére, hogy az új SUV rejtve van, úgy tűnik, elég messze van a fejlesztési folyamatban.

Frissült az elülső és a hátsó burkolat, és rendkívül stílusos belső kialakításra számíthatunk. Az új modell az előtte lévőhöz hasonlóan három üléssort tartalmaz majd, amelyek mindegyike nagyon kényelmes lesz.

2024-es Honda Pilot külső változások

A következő generációs Honda Pilot az Acura MDX-hez használt Global Light unibody kialakításon fog alapulni. Bár a bőrt feszes álcázás kiválóan eltakarja a test egyes vonalait, egy gyors pillantásból megállapíthatjuk, hogy a következő generációs Pilot nagy valószínűséggel nagyon hasonlít majd a most gyártott modellre.

A crossover eleje valamivel fenyegetőbb megjelenést kölcsönöz a nagy, függőleges hűtőrácsnak, valamint a lapos motorháztetőnek. Még mindig van egy sportos megjelenésű hátsó légterelő, annak ellenére, hogy az autó hátsó lámpáit teljesen elfedi a hátsó bakelit borítás. Mindenesetre számítson arra, hogy a Black Edition csomag sportosabbá teszi ezt a SUV-t a fekete hűtőrácsnak, a kerekeknek és egyebeknek köszönhetően.

Belső jellemzők

Tekintettel arra, hogy az új, 2024-es Honda Pilot az Acura MDX platformjára épül, a belsejének hihetetlenül kényelmesnek kell lennie. A második sor 38,4 hüvelyk hátsó lábteret kínál, ami több mint elég. A 31,9 hüvelykes lábtérrel azonban a harmadik sor ideális a fiatalok számára. Összecsukható sorok esetén a rakomány kapacitása 16,5 köbláb és 109,2 köbláb között változhat.

A Pilot nagyon tágas terepjáró, amint láthatja. Alapfelszereltségként a Pilot műholdas rádióval, Apple CarPlay-vel és Android Auto-val, 8 hüvelykes érintőképernyővel, három zónás automatikus hőmérséklet-szabályozással, valamint a Honda Sensing vezetőtámogató rendszerek teljes készletével érkezik.

2024-es Honda Pilot hajtáslánc műszaki adatai

Várhatóan egy 3,5 literes lökettérfogatú V-6-os motor biztosítja a 2024-es Honda Pilot meghajtását. A jelenleg használt motort úgy gyártják, hogy 290 lóerőt és 267 font láb nyomatékot termeljen. Tíz fokozatú automata sebességváltót és az alapértelmezett első kerekek beállítását használja.

Mindazonáltal támaszkodhat az összkerékhajtásra, mint opcióként elérhető funkcióra. Emellett egy plug-in hibrid változat is várható, de ennek a változatnak a részletei még nem ismertek. A Honda ugyanazt a 2,0 literes motort és kétmotoros beállítást használhatja, mint a jelenlegi Honda Accord Hybrid.

2024 Honda Pilot hátsó

2204 Honda Pilot ár és megjelenési dátum

A legújabb kémfotók bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a 2024-es Honda Pilot frissítésre kerül. Annak ellenére, hogy nem annyira ismert, mint kisebbik testvére, a CR-V, a Honda Pilot mégis a Honda portfóliójának meghatározó része. A Honda azt állítja, hogy tavaly körülbelül 123 813 pilótát tudtak eladni az Egyesült Államokban.

A rendelkezésünkre álló információk alapján a hamarosan megjelenő SUV valószínűleg 2023-ban kerül bemutatásra 2024-es modellként. Bár a következő modell ára még nem ismert, előrejelzéseink szerint körülbelül 40 000 dollárba kerül majd az alapmodell, míg a Black Edition körülbelül 50 000 dollárba kerül.

Forrás: gmauthority.com

hasonló hozzászólások

Leave a Reply