2024-es Audi Q6 e-tron foltos tesztek új osztott fényszóró kialakítással

1
2024-es Audi Q6 e-tron foltos tesztek új osztott fényszóró kialakítással

Az Audi a Nürburgringen a Q6 e-tron SUV gyorsabb változatát tesztelte. Az új, 2024-es Audi Q6 e-tron sokkal sportosabb első lökhárítót visel, mint a hagyományos SUV. Nagyobb kerekei is vannak, mögöttük piros féknyergekkel.

Érdekes módon észrevettük, hogy az új osztott szintű fényszórók és a vékony hátsó lámpák LED-jei hasonlóak a legújabb A3-hoz. Az Audi Q6 e-tron várhatóan számos hajtásláncot kínál majd, például egymotoros hátsókerék-hajtást és kétmotoros összkerékhajtást, amelyek hatótávolsága feltöltésenként akár 300 mérföld is lehet.

2024-es Audi Q6 e-tron Design

A 2024-es Audi Q6 e-tron két tesztjárművét a közelmúltban láttak közlekedni Németországban. A Q6 e-tron az Audi első elektromos autója, amely az új fejlesztésű PPE platformot használja. Ez ugyanaz a platform, amelyet nemrég az elektromos Porsche Macanban láttunk.

A fent látható Q6 e-tron, amely S vagy RS változat is lehet, sportosabb első lökhárítóval rendelkezik, mint a hagyományos jármű. Ezenkívül egy nagyobb kerékkel is rendelkezik, alattuk piros féknyergekkel. Az osztott szintű fényszórók, valamint a vékony hátsó lámpák a legújabb A3-hoz hasonló LED-jelekkel rendelkeznek.

Első pillantás belül

A belső tér megjelenését is megkaptuk néhány újonnan megjelent kémfelvételnek köszönhetően. Kezdetben úgy tűnik, hogy a belső tér jelentős előrelépést jelent az eredetihez képest. Az Audi Q6 e-tron képernyőbeállítása egy nagy, szabadon álló digitális műszercsoportból, valamint egy táblagép stílusú központi érintőképernyőből áll.

Ezen túlmenően arra számítunk, hogy az új modell kényelmesebb és tágasabb ülésekkel is rendelkezik majd ahhoz, hogy öt utas elférjen.

2024-es Audi Q6 e-tron belső

2024-es Audi Q6 e-tron motor specifikációi, akkumulátorkapacitás, hatótáv

Tekintettel arra, hogy a 2024-es Audi Q6 e-tron a Porsche Macan EV-vel osztozik majd, várhatóan ugyanazt a rendszert fogja használni. Az összkerékkormányzás alapfelszereltség, csakúgy, mint a 800 V-os elektromos rendszer 350 kW-ig gyorstöltéssel. A hallottak szerint különféle egymotoros hátsókerék-hajtású és kétmotoros összkerékhajtású hajtásláncok kellenek.

Általában 300 mérföldes hatótávra számítunk a Q6 e-tronnal. A kétmotoros RS Q6 e-tron akár 440 kW áramot is meg tud termelni. Összehasonlításképpen a GT 3,3 másodperc alatt éri el a 0–60 mérföld/óra sebességet, miközben 440 kW teljesítményt és 830 Nm nyomatékot ad le.

2024 Audi Q6 e-tron hátsó

2024-es Audi Q6 e-tron megjelenési dátum, ár

Az eredetileg 2023-ban debütáló 2024-es Audi Q6 e-tron valószínűleg csak 2024-ben jelenik meg. Ahogy korábban említettük, a hamarosan megjelenő SUV-t a PPE platform támogatja. Ugyanaz a platform, amelyet a sportos Porsche Macan EV is használ.

S és RS változatban lesz elérhető. Az egyik legdrágább opció, az RS modell várhatóan 140 000 dollárba kerül. A többi változat árának közzététele hamarosan várható.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply