2024-ben teljesen elektromos lesz a Hyundai Tucson

0
2024-ben teljesen elektromos lesz a Hyundai Tucson

A következő, 2024-es Hyundai Tucson egy jelentős frissítést készül bevezetni. Természetesen a teljesen elektromos Tucson EV-ről beszélünk. Ez a modell lenyűgöző teljesítményt fog nyújtani, amely sok erőt és jó hatótávot foglal magában.

Ami a normál Tucsont illeti, még egy-két évig forgalomba kell hoznia. Ez a verzió kisebb frissítéseket fog kapni, az ismereteink alapján. Az értékesítés 2023-ban kezdődik, és itt van minden, amit a Tucson SUV-ról és annak teljesen elektromos változatáról tudni kell.

Külső újratervezés

A Tucson crossover SUV már modernnek és egyenesnek tűnik. A 2024-es Hyundai Tucson azonban még jobban fog kinézni. Ez a modell több ívet kap, és ennek eredményeként karcsúbb lesz. A Hyundai igyekszik javítani aerodinamikáját. Sőt, az új Tucson jobb irányíthatósággal rendelkezik, és mozgékonyabb lesz. A jármű méretei egyáltalán nem változhatnak, beleértve a menetmagasságot és a tengelytávot.

Ismét elérhetőek a 19 colos alumínium könnyűfém keréktárcsák, ami a legnépszerűbb opció. A Tucson továbbra is kínál terepabroncsokat. Az első burkolat megváltozik, különösen a teljesen elektromos változatnál, mivel nincs szükség légbeömlőkre vagy nagyobb nyílásokra. Sőt, a Tucson EV-nek lesz egy tárolóhelye a motorháztető alatt, mivel az elektromos hajtáslánc hátrébb kerül.

Hyundai Tucson belső változások

A 2024-es Hyundai Tucson belseje rengeteg frissítést kap. Kezdetben a gyártó új üléseket kínál a nagyobb kényelem érdekében. Ezen túlmenően az utastér egyenesebbnek tűnik, és a Tucson SUV több szabványos csúcstechnológiát is kínál majd. Új kárpit készül, így a Hyundai egyértelműen rengeteget változtat a belső téren.

A műszerfal kis változásokat fog kapni, de új és nagyobb kijelzőkre számítunk. Ráadásul egy teljesen digitális műszerfal is készül. Öt utasnak lesz hely, a harmadik sor pedig hamarosan nem lesz. A teljesen elektromos Tucson lenyűgöző tárhelyet biztosít, és futurisztikusabb megjelenést kap.

2024 Hyundai Tucson belső

Tucson Hybrid és Tucson EV specifikációi

A következő, 2024-es Hyundai Tucson teljesen elektromos változatot kap. A rendszeres, belső égésű motorral felszerelt Tucson azonban az utakon lesz. A normál változat 2,5 literes négyhengeres motorral érkezik, amely 187 LE-t és 182 lb-ft nyomatékot ad le. Alapvetően nem számítunk arra, hogy változásokat vagy fejlesztéseket fogunk látni a motorháztető alatt. Ami a teljesen elektromos Tucsont illeti, új architektúrán fog ülni. A platform képes lesz befogadni egy 100 kWh-s akkumulátort, amit jó hallani.

Ennek köszönhetően a Tucson EV 300 mérföldet tesz meg egyetlen töltéssel. A teljesen elektromos változat állítólag legalább 300 lóerős lesz. Várjuk a további részleteket erről a vadonatúj modellről. Másrészt a Tucson továbbra is kínál majd hibrid változatokat, mind a mild-hibrid, mind a plug-in hibrid hajtásláncokat.

2024-es Hyundai Tucson koncepció
Hyundai Vision T koncepció

2024-es Hyundai Tucson megjelenési dátum és ár

A normál 2024-es Hyundai Tucson ára 28 000 dollárról indul. Ennek a SUV-nak rengeteg felszereltségi szintje van, és a legdrágább változat körülbelül 45 000 dollárért kapható. Az elektromos Tucson több mint 40 000 dollárba fog kerülni, az biztos. Amíg további részletekre várunk, tudjuk, hogy ez a modell 2023 második felében kerül a márkakereskedésekbe.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply