2024 Audi Q3: Minden, amit tudunk az új prémium SUV-ról

1
2024 Audi Q3: Minden, amit tudunk az új prémium SUV-ról

A 2024-es Audi Q3 következő generációs SUV várhatóan valamikor jövőre debütál. Ha nem tudná, ezt a modellt 2020 áprilisában kivonták a forgalomból, mert nem felelt meg a BS6 emissziós szabványoknak. A friss rajzok szerint a készülő Q3 a Q8 nagyobbik változatára emlékeztet, és minden megkülönböztető tulajdonságát megadja, amit komolyabb Audi testvérei. Kialakítása tetszetős, modern, elegáns és jól felépített.

Minden Q3-ban alapfelszereltség az összkerékhajtás, és turbófeltöltős négyhengeres motor hajtja. Az alap 40-es modell 184 lóerős, míg a magasabb specifikációjú 45-ös modell 228-at kínál. A teljesítmény és a kezelhetőség, mint mindig, tiszteletreméltó. Egyébként a BMW X1 belseje tágasabb és hasznosabb, mint a Q3-é. Említett riválisához hasonlóan azonban a Q3-at is számos csúcstechnológiai funkcióval látták el, például érintőképernyős infotainment rendszerrel, digitális mérőműszer-kijelzővel és számos vezetőt segítő rendszerrel.

2024 Audi Q3 Facelift, színek

A cég dizájnesztétikáját stílusosan értelmezi az új, 2024-es Audi Q3. A karosszéria vonalai egy kicsit merészebbek, mint az Audi általában konzervatív esztétikája, a dizájn pedig elegáns, akárcsak a Q8-as testvérén.

A választott opcióktól függően a megjelenés némileg módosulhat. Például a 45 TFSI modellfrissítés stílusos esztétikai csomaggal egészíti ki a teljesítménynövekedést. Másrészt ez a modell megvásárolható a Black Optic Package csomaggal, amely elegáns fekete külső borítást, jellegzetes kerekeket és fekete tetősíneket tartalmaz. Az Audi palettájának legkisebb SUV-ja a Q3. Mérete nagyjából megegyezik a BMW X1 méretével, de nagyobb, mint a Mercedes-Benz GLA-osztály és a Volvo XC40.

Prémium belső

Az Audi folytatja hagyományát, hogy a prémium autók világának legpazarabb belső tereit gyártja. A kiváló minőségű alkatrészekkel és luxus dizájnnal a 2024-es Audi Q3 belső tér a legmagasabb kaliberű. Összességében az utastér az egyik legszebb kategóriájában, bár nem olyan szép, mint a nagyobb, drágább Audi SUV-k.

A bőrülések, a fűthető első ülések, a napfénytető, a háromzónás automata hőmérséklet-szabályozás és a modern technológiai elemek, például a 10,25 hüvelykes digitális mérőműszer mind az alapfelszereltség részét képezik. Számos belső színválaszték, valamint alumínium vagy fa díszítés áll rendelkezésére. A kontrasztvarrással ellátott sportülések frissítést jelentenek, ha a Black Optic Sport csomagot választja. Egy ekkora SUV-hoz az utaskapacitás megfelelő.

Az új Q3 sok fej- és lábteret kínál minden sorban, valamint csúszási és dőlési lehetőséget is kínál. Az ülések felnőttek számára alkalmasak. Ebben az osztályban a szokásosnál kicsit több hely áll rendelkezésre áruszállításra, de nem sok. Ha a hátsó üléseket lehajtják, a hátsó ülések mögötti belső térfogat 48 köblábra emelkedik.

2024-es Audi Q3 belső

2024-es Audi Q3 motoropciók

A 2024-es Audi Q3 négyhengeres turbófeltöltős motorja 184 vagy 228 lóerős. Mindkét esetben az alapfelszereltség része a nyolcfokozatú automata sebességváltó és a quattro összkerékhajtás. De még normál vezetés közben is simán váltott a sebességváltója, S módban pedig gyorsabban reagált.

Üzemanyag-hatékonyság

Az EPA szerint a Q3 városban 23 mpg, autópályán 30 mpg lesz. Ezek az adatok összehasonlíthatók a versenytársak, például az X1 és a Volvo XC40 adataival. A Q3 45 21 mpg városon és 28 mpg autópályán.

2024-es Audi Q3 hátsó

2024-es Audi Q3 ár, megjelenési dátum

A 2024-es Audi Q3 40 TFSI standard prémium kivitele 36 400 dollárba kerül, míg a Premium Plus 39 700 dollárba kerül. A sportosabb Q3 S Line 45 TFSI kikiáltási ára a Premium Plus modellért 42 000 dollár, a Premium felszereltségért pedig 38 700 dollár. Ne felejtse el hozzáadni az 1195 dolláros úti cél díjat.

Amint látható, a Q3 ára hasonló kategóriájában, mint a többi szubkompakt prémium SUV-hoz. Az ár a Mercedes-Benz GLA-osztályéhoz, a Volvo XC40-hez és a BMW X1-hez hasonlítható. Az új SUV várhatóan 2023-ban debütál 2024-es modellként.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply