2023 Mercedes-AMG C63 radikális motorváltást hajt végre – Mercedes Benz blog

1
2023 Mercedes-AMG C63 radikális motorváltást hajt végre – Mercedes Benz blog

A motor leépítése általában egy-két henger elvesztésével jár, de a Mercedes-AMG C63 hamarosan megjelenő W206-os generációja radikálisabb csökkentést hajt végre. Eltűnt a régi autó ikerturbós V-8-asa, és jön egy hibrid és turbófeltöltős négyhengeres. Mielőtt azonban mindannyian túlságosan idegesek lennénk egyik kedvenc motorunk kihalása miatt, vegyük fontolóra az okokat, hogy optimistán legyünk az új motorral kapcsolatban.

A következő C63 az M139 turbófeltöltésű, 2,0 literes soros négyes hosszirányban szerelt változatát fogja használni, amely keresztirányban az AMG CLA45 és GLA45 motorját hajtja meg. Az SL43 és C43 többi hosszirányú alkalmazásaihoz hasonlóan a C63 is 400 voltos elektromos turbófeltöltővel (vagy e-turbóval) rendelkezik, ami egy kis motorsport technológiai átadás az M-B Formula 1-es erőforrásától. A közvetlenül a turbó tengelyére szerelt kis motor képes lesz felgyorsítani a kompresszort, hogy lendületet adjon, mielőtt a kipufogógázok elkezdenének folyni. Az AMG szerint lehetséges lesz a turbó forgása akkor is, ha a motor alapjáraton jár, így biztosítva az azonnali gázreakciót.

Az ehhez szükséges 400 V-os tápellátás egy hibrid rendszert táplál, amely viszont egy hátsó villanymotort hajt meg. A motor a hátsó tengelyt saját kétfokozatú sebességváltóján keresztül hajtja meg, amely 87 mph körüli sebességre vált át. A motor növeli a négyhengeresből a hagyományos hajtótengelyen keresztül leadott nyomatékot.

A kilencfokozatú automata tengelykapcsoló-csatlakozójának köszönhetően a motor teljesítménye az első tengelyre is továbbítható, az elektromos nyomaték pedig előre tolható a hajtásláncon belüli nyomatékáram hatékony megfordításával. Egy kicsi (gondolom, 5,0 kilowattóra használható kapacitású vagy kisebb) akkumulátorcsomag a hátsó meghajtóegység felett helyezkedik el, hogy segítse a súlyelosztást, és egyszerre 201 lóerőt képes leadni akár 10 másodpercig.

Meg kell várnunk az új C63 hivatalos bemutatását, hogy megkapjuk a végső eredményt, de az AMG ígérete szerint a négyhengeres motor legalább 442 lóerős lesz. Az elektromos motorral kombinált figurának legalább annyi teljesítményt kell adnia az új autóban, mint az 503 lóerős V-8-asnak a korábbi modellben. A hibrid rendszert később a 4,0 literes V-8-cal is kombinálják, hogy még izmosabb 73 AMG hajtásláncot készítsenek a nagyobb AMG modellekhez. Idén láthatjuk a C63-at, és várhatóan 70 000 dollár felett kezdődik az ára.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply