2023 A Mercedes-Benz EQE sokat osztozik nagyobb testvérével – Mercedes Benz Blog

1
2023 A Mercedes-Benz EQE sokat osztozik nagyobb testvérével – Mercedes Benz Blog
Ola Källenius vezérigazgató szerint a Mercedes-Benz mindenben a villamosításban van. És annak bizonyítására, hogy ezt komolyan gondolja, az autógyártó egy sor teljesen elektromos járművet bocsát szabadon, a legújabb az új EQE. Az EQE olyan méretű, mint a tiszteletreméltó E-osztály, így a márka portfóliójának szívében helyezkedik el. Az EQE Európában még nem került kereskedelmi forgalomba, az Egyesült Államokba pedig csak idén érkezik meg, de az utasülésből ugyan, de megtapasztalhattuk ezt a legújabb Mercedes-Benz EV-t.

A jármű, egy EQE 350 az AMG stíluscsomaggal, teljesen leplezetlen volt. Egyértelműen a nagyobb EQS szedán testvére, ugyanazon a teljesen elektromos platformon áll, amelyet EVA2-nek neveztek el, de széles kiállása és rövidebb tengelytávja (122,9 hüvelyk a 126,4-hez képest) jobb arányokat teremt. Az EQS-től eltérően az EQE-nek nem kell elrejteni a túlzott méretet és magasságot – a teljes hossza 196,6 hüvelyk, majdnem 10 hüvelykkel rövidebb, mint az EQS. A rövidebb karosszéria egyik hátránya: az aerodinamika nem olyan csúszós.

A fényes fehér autó, amelyben utaztunk, EQ-specifikus, 20 hüvelykes kerekekkel volt felszerelve, és panorámatetővel rendelkezett, amely az Egyesült Államokban alapfelszereltség lesz. A süllyesztett ajtókilincsek közeledéskor megjelennek (bár az európai belépőszintű változatok hagyományos kilincsekkel rendelkeznek majd ). Fejlett intelligens világítási rendszerével és széles hátsó lámpasorával az EQE pozitívan futurisztikusan néz ki éjszaka.

A belső tér is ilyen, és itt jelentős átfedést találunk az EQS-szel – valójában a teljes műszerfal és a középkonzol azonos. Ez magában foglalja az opcionális Hyperscreent, egy 56 hüvelykes üvegfelületet, amely szinte a pilótafülke teljes szélességében megnyúlik. Három képernyőt tartalmaz, amelyek egyetlen nagy képernyő benyomását keltik. Az EQE valamivel kevésbé tágas, mint az EQS elöl, bár ez még mindig egy nagy pilótafülke. Az EQE belépő szintű változatai egyszerűbb üléseket is kapnak.

A két autó közötti méretkülönbség kicsit jobban látható hátul, bár az EQE bő láb- és fejteret kínál. Valójában a tágasság gyakorlatilag a csak Kínában kapható, hosszú tengelytávú E-osztály szintjén van, ezért a Mercedes-Benz úgy döntött, hogy az EQE-nek nincs szüksége feszített változatra. Ez az autó a Tesla Model Séhez hasonló tágasságot kínál, és sokkal tágasabb, mint a Model 3. A mérnökök egy kompromisszumot tettek a kellő hátsó fejtér elérése érdekében: A ferdehátú EQS-vel ellentétben az EQE-nek nincs csomagtérajtója (így nem hatolnak be zsanérok). az utasteret). Ehelyett van egy hagyományos csomagtartó.

A Mercedes szerint az EQE-nek több változata lesz, beleértve az AMG-származékokat is. Megtapasztaltuk az elsőként megjelenő EQE 350-et, amelynek hátulra szerelt motorja 288 lóerős és 391 lb-ft nyomatékú, és különösen nagy hatótávolság elérésére van hangolva. A végleges adatok még függőben vannak, de úgy gondoljuk, hogy az EPA által becsült hatótávolság körülbelül 300 mérföld lesz. Tekintettel az EQE jelentős súlyára – körülbelül 5000 fontot kell nyomnia – nem vártunk és nem is tapasztaltunk csodákat az egyenes vonalú teljesítmény tekintetében. De az autó továbbra is sürgősen tölti előre, amíg a gyorsulás a legtöbb országban jóval meghaladja a megengedett sebességet. Minden elektromos Mercedes-Benzhez hasonlóan egysebességes sebességváltó van, a végsebesség pedig 130 mérföld/órára van korlátozva. Arra számítunk, hogy az AMG modellek gyorsabbak lesznek.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply